Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

NOVETAT GRATIS:

T'enviem gratis al mòbil les últimes notícies de Tarragona. Fes clic aquí et sorprendrà!

«La presència de Càritas amb iDental em va fer decidir per ells»

TarragonaDigital ha parlat amb una afectada tarragonina pel tancament, i posterior judicialització, de les clíniques iDental
Mari Carmen Gasto, pensionista tarragonina afectada per iDental | TarragonaDigital.com

 

La setmana passada van detenir l’anterior gestor d’iDental quan preparava, segons les informacions publicades, un presumpte frau semblant al que ja està sent investigat. Les xifres del cas iDental fan esgarrifar. Segons la plataforma d’afectats hi ha al voltant de 100.000 persones a tot l’Estat espanyol afectades per presumpta mala praxi d’aquestes clíniques dentals. A Catalunya, entre les clíniques de Tarragona, Barcelona i Girona, en són prop de 1.000.

 

Parlem amb una de les afectades pel cas iDental  

Aquesta xifra pot tenir moltes cares. TarragonaDigital n’ha parlat amb una: Mari Carmen Gasto, pensionista i veïna de Bonavista. A Mari Carmen, en depressió, el tancament de la clínica la va agafar abans que li poguessin fer la part inferior de la boca.

  

Arrossega un crèdit de 5.000 euros, ja n’ha satisfet la meitat, que va començar a pagar molt abans que rebés cap actuació sobre la salut bucodental. La sanitat pública no li dona resposta i l’entitat bancària li ofereix, com a solució, un altre crèdit amb una altra clínica dental.

  

— Com es troba?

iDental va arribar a col·locar-me els 8 caragols que necessitava per fer-me una boca nova. Ara bé, m’ho van deixar a mitges i ho tinc ple de forats, per on m’entra el menja. També tinc el paladar totalment irritat. Els caragols em fan molt mal, és com si em donessin cops de puny tota l’estona.

  

— Per què va anar vostè a iDental?

Com li he comentat, jo m’havia de fer tota la boca i a iDental els vaig conèixer pels mitjans de comunicació, per la televisió i Internet…

 

— La van atendre aquí a Tarragona?

Sí, a la clínica que hi havia a la rambla Francesc Macià… Però com li deia, guardo un retall d’un mitjà de comunicació on es veu el vincle de Càritas, la cooperació, juntament amb iDental, i això va fer que em decidís per ells i quan hi vaig anar, em van captar ben captada…

  

— Què vol dir?

Que quan em van fer la primera visita em van dir que el cost de tot el que m’havien de fer era de 20.000 euros i em van dir que amb les ajudes socials quedava en 5.000 euros pels quals em van oferir un pla de finançament i clar, en veure el nom de Càritas, tu et penses que les ajudes són de Càritas.

  

— El pla de finançament era amb l’empresa o amb una entitat bancària?

Amb una entitat bancària. Treballaven amb diverses i a mi em va tocar una en concret. El crèdit va ser a un termini de 4 anys i ja n’he pagat la meitat, a raó de 140 euros al mes. El primer rebut te’l giren ja al poc d’haver signat, encara que no t’hagin fet res…

  

— Com diu?

Que a mi, entre que vaig començar a pagar i em van començar a fer alguna cosa va passar gairebé un any.

  

— Així doncs, vostè va començar a pagar per un servei que encara no li havien prestat, no?

Així és! El banc el que et diu és que ells t’han donat uns diners i que el que tu hagis fet amb aquests diners és cosa teva i si no pagues, doncs t’amenacen, t’amenacen que et pujaran els interessos i per això jo mai he deixat de pagar.

 

Un vehicle de la policia espanyola, en un escorcoll a la clínica de Tarragona | Tarragona Ràdio

 

 

L'actuació odontològica

— Comentàvem abans que a vostè li havien de fer una boca nova...

Sí, em van treure la part de dalt i després, al cap de dos mesos, em van fer l’ortodòncia que, a més a més, la van haver de rectificar, ja que la van fer malament. Com que m’ho van fer malament, em generen moltes infeccions i estic amb antibiòtics sempre

  

— I la sanitat pública, no li respon?

Només tracten les infeccions, perquè vaig voler que m’enviessin al cirurgià maxil·lofacial i em van dir que, que ells no fan això dels implants. Clar, jo el que volia és que m’ho traguessin perquè em fa molt mal la boca. Al CAP, el dentista em va dir que ells no s’encarregaven d’això i em va donar el nom d’una clínica.

  

— Els historials estan a disposició judicial o encara no?

Sí, els tenen ja… Em sembla que és Sanitat… Ens aniran trucant perquè clar els han d’anar avaluant. Gràcies a la plataforma, jo l’he demanat a través d’ells. Si no arriba a ser per la plataforma jo, perduda totalment. A més a més ja he posat totes les denúncies que podia posar i vaig contra tot, per danys i perjudicis.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris