Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Alejandro Fernández (PPC):«Quim Torra està inhabilitat per ser president de Catalunya»

El tarragoní Alejandro Fernández serà president del Partit Popular de Catalunya (PPC) aquest dissabte 10 de novembre
Alejandro Fernández, president del PPC, a la seu de la formació a Tarragona | TarragonaDigital.com

 

Ha arribat l’hora gran pel president del PP de Tarragona i futur president català de la formació conservadora. Els compromissaris del Partit Popular votaran, dissabte 10 de novembre, i en un congrés extraordinari que es durà a terme a Sitges, la presidència, i junta directiva, amb la qual Alejandro Fernández vol impulsar un projecte «de centredreta no nacionalista» que serveixi per revitalitzar el PPC.

 

Alejandro, fill del barri tarragoní de Sant Pere i Sant Pau, arriba a la seva gran oportunitat política però es troba un partit que està a l’UCI. Tanmateix mostra la força, les ganes i el realisme de, com a mínim, intentar que el pacient continuï, «a curt termini», sent una opció política viable.

 

Vostè serà president del Partit Popular de Catalunya. És una oportunitat o un mal de cap?

—Jo estic convençut que el centredreta no nacionalista té el seu espai. Ara mateix és un espai molt petit, el procés ho ha distorsionat tot, però és un espai. Si no tingués molt clar que tenim aquest espai, no m’hi presentaria.

  

Així doncs, hi ha espai a Catalunya per una formació liberal conservadora de caràcter espanyolista? 

—Sí, però no només perquè sigui espanyola. Sempre explico el mateix: Catalunya i Navarra són les dues comunitats autònomes espanyoles que més assegurances privades fan, que més col·legis concertats tenen, que més centres sanitaris concertats tenen. Són les dues comunitats autònomes més conservadores que hi ha. En canvi, a Navarra això es dóna per fet, i no passa res i a Catalunya és com si fos un anatema i això és per culpa del procés.

 

Què vol dir? 

—Doncs que ara mateix el discurs polític, a l’eix esquerra-dreta a Catalunya, està monopolitzat per la CUP i sembla que tothom sigui progre quan Catalunya sempre ha sigut una comunitat conservadora.

 

Quin és el seu projecte pel PPC?

—Doncs una barreja de dues coses. La primera és una resistència cívica i democràtica contra el separatisme que és antidemocràtic i gens cívic, i després una agenda conservadora, liberal conservadora potent per quan el procés s’acabi, no sabem quan s’acabarà però com a mínim tenir-la preparada.  

 

«Nosaltres tenim experiència i capacitat de materialitzar la protesta. Altres no»

El dia 10 vostè presentarà la seva llista a la junta directiva del Partit Popular de Catalunya: serà una llista amb cares noves o apostarà per la integració?

—Hi haurà cares noves i hi haurà integració. Quan vaig ser president del PP de Tarragona el primer que vaig fer és anunciar que comptaria amb la gent històrica del PP de Tarragona. Gent com Juan Manuel Fabra; Quico Ricomà; Rafa Luna; Sebastià Domènech; Juanito Bertomeu i això era perfectament compatible amb anar renovant gradualment el partit. De fet, avui, el 99% de la directiva ve de la meva generació, de Noves Generacions, i això ha sigut compatible amb respectar la trajectòria de persones que venien d’etapes anteriors. Això mateix faré a Catalunya.

 

Alejandro Fernández, a l'esquerra, prednrà el reelu de Xavier Garcia Albiol al capdavant del PPC | TarragonaDigital.com

 

A Catalunya, per què s’ha de votar al Partit Popular i no a Ciutadans?

—Doncs per una raó, perquè nosaltres tenim l’experiència i la capacitat de fer la protesta realitat. És a dir, jo sempre dic el mateix: el meu reconeixement cap a Ciutadans i cap a la senyora Inés Arrimadas perquè han demostrat una cosa, 36 escons. El que no faré és dissimular la meva admiració per un resultat d’aquestes característiques però també diré una cosa: la protesta s’ha de convertir en acció política, en decisió, en determinació. Quan a mi em diuen si em presentaria a una investidura amb 36 escons sempre dic el mateix: doncs sí, em presentaria. Em presentaria a la presidència del Partit Popular; la del Barça; la d’Òmnium cultural i la que calgués. Amb 36 escons, el que fes falta!

 

«Catalunya forma part del cor d'Espanya»

Catalunya serà mai independent?

—No, és impossible. És impossible perquè, entre altres coses, Catalunya forma part del cor d’Espanya.

 

Com definiria a Quim Torra?

— És un ‘espanyolazo’ com jo, això és evident i no cal donar-hi més voltes però més enllà de la qüestió antropomòrfica, crec que és un fanàtic; un activista pels polítics no un polític i és una persona que ha demostrat un odi cap a més de la meitat dels catalans. Està inhabilitat per ser president de Catalunya.

 

L’1-0 va ser rebel·lió, sedició o una manifestació com argumenten les defenses dels polítics empresonats?

—Això ho decidiran els jutges, jo no puc determinar si això és un delicte o un altre. L’únic que dic és que tothom ha de veure les imatges i les imatges diuen el que diuen.

 

Pedro Sánchez és «un pres polític»?

—Pedro Sánchez és una persona d’intel·ligència millorable.

 

És creïble el Partit Popular demanant un nou 155?

—El nou 155 no és una qüestió del desig o del que digui el Partit Popular. Dependrà del que facin els governants de Catalunya. Jo sempre dic el mateix, el senyor Quim Torra està sotmès a una jerarquia com ho estic jo. Si finalment traspassa la llei, se li tornarà a aplicar el 155.

 

Alejandro Fernández amb membres de la llista del PP per Tarragona a les elecions del passat 21 de desembre | TarragonaDigital.com

 

Per què és important, si és que ho és, que crec que sí, que algú de Tarragona tingui un lloc de poder a Barcelona?

—Doncs per demostrar que els de Tarragona també ho podem fer. S’ha de demostrar que a Tarragona tenim la capacitat més que suficient per tenir càrrecs de rellevància política al conjunt de Catalunya i que això no ha de comportar marxar de Tarragona. Jo continuaré vivint a Tarragona perquè és la meva ciutat, perquè és on m’agrada viure, i l’únic que em comporta és que he de matinar. M’he d’aixecar a les 6 del matí, cosa que fan milers de treballadors però hi ha gent, alguns adversaris meus, que això de matinar a les 6 es veu que els hi comporta una mena de, una mena de…En fi, no diré que però bé, no passa res: matinaré més i continuaré vivint a Tarragona.

 

I per últim, pensant en el fet que vostè és tarragoní, quin creu que ha de ser el futur del partit a Tarragona, crossa o alternativa?

—A curt termini, no crossa, sinó decisiu, i a mitjà termini tornar a ser guanyador. A curt termini no aconseguirem allò que teníem a la mà els anys 2010, 2011, 2012 però això no significa ser crossa, significa que ara mateix podem ser decisius i recuperar, en un termini de 4-5 anys, aquesta posició guanyadora

 

Més notícies: 

Alejandro Fernández, proclamat nou president del PP català amb el 97% dels vots

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris