Dídac Nadal: «Si de mi depèn, ni Ballesteros ni el PSC estaran en el pròxim govern municipal»

L’alcaldable del PDeCAT per Tarragona aspira a una ciutat en la qual «el govern municipal no sigui un obstacle dels anhels tarragonins»
Dídac Nadal, alcaldable de Tarragona pel PDECat | cedida

 

Ben aviat farà un any que en Dídac Nadal va prendre possessió de l’acta de regidor de l’Ajuntament de Tarragona. Ho feia en unes circumstàncies dramàtiques, la mort del portaveu del PDeCAT, Albert Abelló, el passat 20 de desembre de 2017.

 

Nadal està actiu, molt actiu, a les xarxes social son se’l pot veure explicant tota mena de propostes per Tarragona, ja sigui Llevant, Ponent, el centre o barris Nord. També creu que Francesc Roca (PSC) i Elisa Vedrina (PP) «deixaran un bon record» del seu pas pel saló de plens.  

 

En Dídac Nadal no ho té fàcil per construir-se un perfil polític propi. L’independentisme està fragmentat, el seu partit lluita contra operacions com les de la Crida i, a més a més, porta un cognom històric a la plaça de la Font, la seu de l’Ajuntament de Tarragona.

 

Ara bé, sobre aquest darrer punt, el del cognom, ho té clar: «no calen tantes referències, un val el que val i no per com es diu».

 

—L’alcalde Ballesteros aspira a un quart mandat com a batlle de la ciutat. Des del seu punt de vista, Tarragona va a millor o a pitjor amb Ballesteros?

—Tarragona ja no pot anar a pitjor: problemes de seguretat; de neteja, manca de política d’estímul al comer, manca de projecció a l’exterior, i, sens dubte, absència absoluta d’alcalde.

 

—Un independentista de Tarragona per què els ha de votar a vostès i no a Esquerra?

—Perquè vull ser alcalde de Tarragona, però si no ho sóc, amb la meva representativitat, al govern municipal mai hi seran ni el partit socialista ni el senyor Ballesteros. Em dóna la sensació que en Pau Ricomà no es pot posicionar en els meus mateixos termes. Ni en Pau Ricomà ni Ciutadans.

 

—Què vol dir?

—Doncs que és notori que en Pau Ricomà és de la generació d’en Josep Fèlix Ballesteros. Des del nostre grup entenem que el canvi generacional a Tarragona no és que sigui convenient, és que és inevitable.

 

—Però vostè és independentista?

—Abans que la independència, ve la democràcia i en aquest Estat espanyol hi ha mancança greu de democràcia.

 

«La Tarragona del segon alcalde Nadal seria neta, segura i moderna»

Dídac Nadal, en roda de premsa aquest dimecres, al mig de la taula i davant del cartell del Partit Demòcrata. | Toni Cabanillas.

 

—Quina seria la Tarragona del segon alcalde Nadal de la democràcia?

—Neta, segura i moderna, molt moderna i participativa, on les entitats i els col·lectius portaran el lideratge i l’administració local els acompanyarà allà on ells diguin. La deriva del govern local no tornarà mai més a ser l’obstacle dels anhels dels tarragonins. No cal inventar, ho tenim tot, només cal cuidar-ho.

 

—Com se soluciona el problema de la brutícia a Tarragona?

—Cal ser més eficients amb el canvi de contenidors soterrats per superfície. Fa mesos que estan tancats en una nau, pendents que el govern municipal faci la licitació del formigonatge de l’espai on es troben actualment. També hauríem d’analitzar l’espai on s’ubiquen aquests contenidors perquè hi ha alguns emplaçaments que generen insalubritat, com ara els de Monestir de Poblet, a la façana de la plaça. A més a més fa mesos que no encarem la lluita, real i efectiva, contra l’incivisme. Només amb aquestes mesures, Tarragona es trobaria més neta segur.

 

«El PDeCAT és un més del nostre projecte però n'hi ha més, molts més»

 

—Compta amb el suport del PDeCAT per fer la pròxima llista electoral?

—No només amb el PDeCAT, també compto amb moltíssima gent de Tarragona que cerca, i vol, una alternativa real i no tenen per què ser del PDeCAT. En política local els partits han de ser eines de trobada i en cap cas excloents. El partit és un més del nostre projecte, però n’hi ha més, molts més.

 

—El PDeCAT de Tarragona és l’hereu de Convergència o el partit de dretes pels independentistes de la ciutat?

—Jo no sóc ni de dretes ni d’esquerres. És més, en política local no existeixen les dretes o esquerres, això forma part de la política nacional o estatal i crec que hem d’aprendre a separar la nostra ciutat de debats sense substància. A l’àmbit local tens un pressupost i l’has de gestionar al servei de la gent, poc marge tens a dreta o a esquerra.

 

—Per últim, juguem a les travesses. Faci un pronòstic de com aniran les pròximes eleccions municipals

—Ens anirà molt bé a nosaltres, no en tinc cap dubte.

 

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris