Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ÚLTIMA HORA

Dos carrils tallats a l'AP-7 al Vendrell per un accident

ATENCIÓ

Un mort i nou ferits en un accident entre un cotxe i un autobús a Amposta

URGENT

Tres ferits lleus en un accident múltiple a la C-12, a Aldover

ERC demana que es redueixi el pas de camions per l'A-7 a Tarragona

Els republicans critiquen que la carretera s'hagi convertit en una ronda urbana que s'ha d'alliberar del pas de camions
L'autovia A-7 al seu pas per Tarragona. | Google Maps

 

El grup municipal d'Esquerra Republicana, Moviment d'Esquerres i Moviment Demòcrata Català ha reivindicat que l'autovia A-7 al seu pas per Tarragona s'ha d'alliberar del trànsit rodat de vehicles pesats i s'han de cercar alternatives, com el desviament dels camions per l'AP-7. Així ho afirma el portaveu d'ERC, Pau Ricomà, que considera que «l'A-7 al seu pas per Tarragona ha esdevingut realment una ronda urbana més que una autovia i suporta un gran volum de pas de camions que hem de reduir per garantir la seguretat de la resta de vehicles».

 

«Els carrils d'incorporació a l'A-7 són massa curts»

Els republicans recorden que l'autovia a Tarragona no disposa de carrils d'incorporació segurs, perquè són massa curts, i afirma que fa dos anys ja van instar el govern espanyol a actuar. «La solució pal·liativa del ministeri ha estat reduir la velocitat a 80 quilòmetres per hora al tram de l'A-7 que passa per Tarragona, i nosaltres creiem que s'ha d'anar més enllà i evitar que hi circulin vehicles pesats», diu Pau Ricomà.

 

Aquesta petició serà presentada al plenari de divendres amb una moció en què instarà el govern espanyol i el Servei Català de Trànsit a actuar fent circular els vehicles pesats per l'AP-7. El problema, segons Ricomà, és que la majoria de vehicles pesats que van de ruta acostumen a sortir de l'autopista per Altafulla i s'incorporen a l'autovia fins a l'Hospitalet de l'Infant, incrementant així el trànsit a la circumval·lació de Tarragona. Tenint en compte que l'AP-7 és gratuïta entre Altafulla i Vila-seca, la solució més fàcil i segura seria, segons Ricomà, «que circulin per l'autopista durant aquest tram».

 

Segons un estudi dut a terme pel partit, el 2016 l'A-7 suportava una intensitat mitjana diària de prop de 62.000 vehicles, un 20 per cent més que el 2012, quan poc més de 50.000 transitaven. D'aquest nombre, 8.000 són vehicles pesats. Per això, ERC creu que caldria estudiar la possibilitat de reduir el pas de camions tal com s'està implementant en diversos trams de l'N-340, com el que va des d'Altafulla fins a Vilafranca del Penedès. 

 

ERC també insta el govern espanyol a fer les millores que fa temps que reivindica

En la moció, els republicans també insten el govern espanyol a realitzar les millores que fa temps que reivindiquen en els carrils d'accés, així com la implantació de pantalles acústiques que redueixin l'impacte sonor que suporten els veïns que viuen a prop de l'autovia. Una altra petició que fan al Govern espanyol és que s'estudiï la manera de millorar la connexió entre l'A-7 i l'AP-7.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris