Escola i solidaritat es donen la m脿 en la tretzena edici贸 de l'Encesa Solid脿ria de La Salle

Divendres, 29 de novembre, les escales de la Catedral de Tarragona s'ompliran llantions a favor de la Fundaci贸 PROIDE
Imatge d'arxiu de l'Encesa Solid脿ria de La Salle | tictac.lasalle.cat/

Un any m茅s, i ja en van tretze de consecutius, solidaritat i escola es donen la m脿 a Tarragona. Divendres, 29 de novembre, els alumnes dels col路legis La Salle Tarragona i La Salle Torreforta participaran en una nova edici贸 de l鈥橢ncesa Solid脿ria, una iniciativa a favor de la Fundaci贸 PROIDE, ONG vinculada a aquests centres educatius.

A partir de les 18.00 hores, a les escales de la Catedral de Tarragona, un mar de llantions s鈥檈ncendran demostrar 芦el comprom铆s i la solidaritat禄 davant de 芦l鈥檈sfere茂dor consumisme de la nostra societat禄, apunten les institucions organitzadores.

Amb la implicaci贸 i ajuda dels alumnes de batxillerat, s鈥檌l路luminar脿 tamb茅 una estrella gegant, representaci贸 del logotip de La Salle i, alhora, s鈥檕feriran diversos tallers solidaris, animats i dinamitzat per mestre d鈥檈ducaci贸 infantil i pels mateixos estudiants de l鈥檈scola.

La recaptaci贸, destinada a Guatemala

Tal com expliquen des de La Salle, la recaptaci贸 d鈥檈nguany anir脿 destinada a Guatemala, i m茅s concretament, a un projecte anomenat 鈥楶rotagonisme social i pol铆tic per a l鈥檌mpuls econ貌mic de dones rurals Maia Q鈥檈qchi鈥欌. La iniciativa tindr脿 directa incid猫ncia en dues comunitats de la Zona Reina, Uspant谩n, Quich茅.

Els objectius del projecte, precisament, s贸n enfortir l鈥檈conomia comunit脿ria, a trav茅s dels drets econ貌mics, pol铆tics, socials i culturals, i amb l鈥檈nfocament de sobirania aliment脿ria i equitat de g猫nere; la millora del nivell educatiu dels joves; la formaci贸 de les dones en la producci贸 per al consum familiar i la venda de productes; i l鈥檈nfortiment de la capacitat d鈥檕rganitzaci贸 i gesti贸 pol铆tica de les dones origin脿ries del poble Maia Q鈥檈qchi鈥.

Els beneficiaris d鈥檃quest projecte seran m茅s d鈥檜n centenar de persones de la comunitat de la Zona Reina, la majoria dones, en una iniciativa que aglutina organitzacions locals, consells comunitaris i, de manera indirecta, tota la comunitat.

Tamb茅 et pot interessar

"鉀 Les Gavarres tornen a tenir pista de gel aquest Nadal!" "鈿 Formar mestres en el m贸n de la mort i el dol, una aposta pionera a TGN"