AQUESTA NIT

🚒 Ensurt a la Platja de Calafell per una fuita en una bombona de gas butà

Espais Públics arregla 134 punts de llum del barri tarragoní de La Floresta

La il·luminació d'aquest indret de la ciutat feia «més d'una dècada que no rebia cap mena d'actuació»
Imatge del barri tarragoní de La Floresta | Google Maps

 

La conselleria d'Espais Públics de l'Ajuntament de Tarragona ha impulsat una actuació sobre un total de 150 punts de llums situats al barri tarragoní de La Floresta. Segons ha explicat a TarragonaDigital el regidor responsable de l'àrea, el primer tinent d'alcalde José Luís Martín, «feia més d'una dècada que no s'hi actuava i els perjudicats eren els veïns del barri».

 

 

El principal problema que patien els punts de llums substituïts era «un sobreescalfament tan elevat que feia caure el sistema i deixava la instal·lació sense servei». És a dir, per motius de seguretat es quedava el barri a les fosques. Martín ha declarat a aquest mitjà que «fa temps que tenim planificada aquesta actuació. Hem encarat un problema endèmic del barri i ho hem fet sense cost addicional pel consistori».

 

«Instal·lats tubs LED interiors»

Els nous punts de llum incorporen «una nova mecanització completa, instal·lant tubs LED interiors». Amb aquesta solució es pretén, segons els informes dels serveis tècnics municipals i de l'empresa responsable, «disminuir dràsticament els problemes tèrmics i, a més, millorar substancialment el rendiment lumínic».

 

I pel que fa a la rambla de La Floresta, la conselleria ha apostat per «aprofitar punts de llum retirats d'actuacions municipals. Això ha permès millorar de forma molt significativa la qualitat lumínica de la rambla. El conjunt s'ha pintat completament per poder aportar una estètica en sintonia a la resta del barri».

 

Els barris de Ponent rebran «100 arbres nous»

L'actuació a La Floresta arriba setmanes després que la mateixa conselleria de l'equip de govern municipal tarragoní, Espais Públics, anunciés que iniciava, entre els mesos de març i abril, els treballs de reposició de 350 nous arbres al llarg i ample de la ciutat, en una actuació que ha començat per la zona centre. 

 

D'aquesta quantitat, prop d'un centenar anirà destinada als barris de Ponent, dels quals La Floresta en forma part. Els treballs es duen a terme de forma simultània amb altres actuacions de jardineria com ara la poda en diversos punts de la ciutat, la plantació de nous arbustos o tasques de desbrossament a les zones boscoses.

 

També et pot interessar: