NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

Esquerra denuncia «irregularitats» en el contracte de la brossa de Tarragona

Els republicans han advertit que «els camions de la neteja de la ciutat han prestat serveis al Port de Tarragona de forma irregular»
Xavi Puig, a l'esquerra de la imatge, amb els seus companys de grup municipal, el portaveu Pau Ricomà i el regidor republicà Jordi Fortuny, en una imatge d'arxiu | TarragonaDigital.com

 

El grup municipal d'Esquerra a l'Ajuntament de Tarragona ha denunciat públicament, a través del seu conseller Xavi Puig, que «els camions de la neteja de la ciutat han prestat serveis al port de Tarragona de forma irregular». Puig, que ha conegut aquesta informació durant el transcurs de la comissió de neteja i medi ambient celebrada aquest divendres, 14 de desembre, ha manifestat que «ens trobem davant d'un possible incompliment en el contracte de la brossa i la neteja que des del govern no ens han sabut justificar i tampoc ens han respost sobre qui va autoritzar aquest servei que es va prestar, fora de les condicions establertes al contracte». 

 

El polític republicà ha denunciat «la falta de transparència de l’equip de govern que ens amaga informació sobre un dels contractes que suposa més despesa pels tarragonins. Reclamem que s’esclareixi qui ha autoritzat aquest servei».

 

«Els punts modificats són insuficients»

Xavi Puig, qui és el representant d'Esquerra a la comissió, també ha fet públic que «els punts que s'han modificat del contracte de la brossa són insuficients». «La modificació no inclou cap millora en la supervisió del compliment del contracte, una mesura que des d’ERC reclamem fa temps. Si no supervisem com cal, com podrem queixar-nos de tenir la ciutat bruta?», s'ha preguntat Puig.

 

En aquest sentit, ha destacat que «seguim reivindicant la necessitat de disposar d’un equip de supervisors ben dotat i qualificat, avui dia només tenim una persona supervisant el servei d’una ciutat de 131.000 habitants».

 

Per últim, el conseller republicà al consistori tarragoní també ha fet públic que «en la modificació del contracte s’ha descartat millorar el sistema de seguiment del GPS dels camions, que ens permetria saber per on passen els diferents vehicles i amb quina freqüència. Avui en dia, només es pot fer lectura dels GPS dels darrers dos mesos, la resta d’informació s’elimina». Aquest fet ha portat a ERC a manifestar que «lamentem la nul·la voluntat del PSC i el PP de millorar un servei indispensable per Tarragona i que provoca queixes constants dels tarragonins que veuen com els seus impostos no serveixen per tenir una ciutat neta».

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris