Un estudiant de la URV s’emporta el premi Explorer amb la creació d’una plataforma d’exportacions per a pimes

Havent cursat el Màster en Mercats Internacionals ara, en Juan Pablo Muñoz, aplicarà els coneixements cercant aliats comercials internacionals per a empreses
Juan Pablo Muñoz, desenvolupador d'Aliconnector | Cedida

 

Després d’haver cursat el Màster en Mercats Internacionals de la Universitat Rovira i Virgili, en Juan Pablo Muñoz ha posat en marxa ‘Aliconnector’. Es tracta d’una plataforma web que permet ajudar a les micro, petits i mitjanes empreses a trobar aliats comercials als mercats internacionals.

 

Amb aquest projecte s’ha emportat el primer premi del Programa Explorer —impulsat per l’Ajuntament de Tarragona i amb la col·laboració de la URV—, dotat de 3.000 euros i la visita a Silicon Valley.

 

Muñoz invertirà els diners com a capital per construir l’empresa. Alhora, està buscant els recursos necessaris per materialitzar la idea, la qual té com a objectiu facilitar a les pimes el procés de cerca de distribuïdors, agents comercials i assessors per a l’obertura de mercats i per a l’exportació.

 

«Alternativa per unificar els esforços aïllats de les agències públiques i privades»

L’estudiant explica que, a més dels cinc mesos de formació del programa Explorar, «els coneixements adquirits al màster de la facultat d’Economia i Empresa, juntament amb la Universitat, han estat clau per tirar endavant la idea».

 

Una proposta menys costosa per a les empreses que les solucions que existeixen actualment, la qual també aprofita les possibilitats d’Internet per incrementar l’abast. La plataforma «és una alternativa per unificar els esforços aïllats de les agències públiques i privades de suport a la internacionalització i posar-la al servei de les empreses», destaca.

 

Actualment, com a  estudiant de la Universitat Rovira i Virgili, Juan Pablo Muñoz està realitzant un curs a la James Madison University mitjançant un programa de mobilitat. A més, és Enginyer Industrial per la Universidad Industrial de Santander, ha participat en la missió de Colòmbia a l’Organització Mundial del Comerç i ha estat assistent d’investigador per a la UNESCO a Polònia.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris