PORTADES

📰 Les portades en paper d'avui dimarts, 10 de desembre

Tres estudiants tarragonins desenvolupen a Silicon Valley una plataforma d'ajuda voluntària

L'equip Melius de L'Esenyança va guanyar el premi Audi Creativity Challenge a Madrid i el premi ha estat el desenvolupament del seu projecte acompanyats d'experts en innovació disruptiva
Els tres integrants de l'equip Melius, guanyador del concurs Audi Creativity Challenge. | Cedida

 

El projecte Welink del Col·legi Lestonnac-L'Ensenyança, format per tres joves estudiants de 17 anys de Tarragona, l'Anna, el Gabriel i la Tzaitel, va participar entre els deu finalistes de la final quarta edició del concurs Audi reativity Challenge, disputada a Madrid el passat 22 de juny. El concurs fomenta el pensament innovador entre els adolescents i promou solucions pels nous reptes de la societat. Enguany, l'objectiu era conèixer la innovació en l'àmbit social per millorar el benestar de les persones.

 

L'equip dels tres joves tarragonins, anomenat Melius, va presentar al concurs una plataforma que connecta les persones amb algun tipus de necessitat social i voluntaris disposats a ajudar de manera solidària i altruista. Competia, inicialment amb 500 equips integrats per 1.500 alumnes, i en classificar-se per la final, amb altres equips de regions com Madrid, el País Basc o Astúries, que presentaven projectes tecnològics relacionats amb l'ajuda a invidents, persones grans, indigents o joves sense tutela o alguns tant destacats com les propostes per evitar el malbaratament alimentari als establiments de restauració.

 

Els tres joves visitant el pont Golden Gate. | Cedida

 

El premi per la victòria, desenvolupar el projecte en un centre d'innovació disruptiva a Silicon Valley

Però el jurat, basant-se en criteris com la creativitat i l'originalitat dels projectes, el nivell de desnevolupament i la concreció de la idea, la viabilitat, l'impacte social i la capacitat de l'equip per comunicar la seva proposta, va donar la victòria al projecte Welink de l'equip Melius. I gràcies a això, els tres estudiants, acompanyats del seu professor, han viatjat a Silicon Valley per seguir amb el projecte.

 

Durant aquest mes de juliol, els integrants del Melius estan desenvolupant el seu projecte al bressol mundial de la tecnologia i la innovació, on podran aprofundir en el projecte guanyador en un centre d'innovació disruptiva compartint experiències amb professionals d'empreses punteres com Google, Apple o Netflix. Quan tornin, hauran de presentar la proposta a diverses empreses i possibles inversors, que els podran ajudar a implementar el seu projecte en un futur pròxim a la societat.