Més de 700 alumnes, als tallers de l'exposició sobre castells a Tarragona

Les activitats s'han programat al Tinglado número 1 del Moll de Costa en el darrer mes
El director de Relacions Externes de Repsol Tarragona, Josep Bertran, ha clos avui la mostra. | TarragonaDigital.com

 

Aquest dimecres, 5 de desembre, s'ha posat el punt final a Tarragona a l'exposició castellera dirigida a alumnat de Primària que es va obrir fa poc menys d'un mes al tinglado número 1 del Moll de Costa de la ciutat. Per la mostra, oberta durant un total de tres setmanes, hi han passat fins a 700 alumnes de cicle mitjà i superior de Primària de la ciutat de Tarragona.

 

Mitjançant l'ajut de la tecnologia mòbil, els alumnes van participar d'un taller pedagògic que acompanyava l'exposició, que explicava genèricament què són i com es fan els castells i que donava especial importància a les quatre colles de la ciutat de Tarragona: els Xiquets, la Colla Jove, els Xiquets del Serrallo i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, totes elles amb un espai propi dins de la mostra, patrocinada per Repsol.

 

Una activitat original amb l'ajut de les noves tecnologies

L'aplicació mòbil Deck-toys ha ajudat la canalla a seguir el fil pedagògic dissenyat pel Camp d'Aprenentatge de Tarragona, del departament d'Ensenyament, amb la col·laboració de la CCCC. Marta Panadès, del Camp d'Aprenentatge, ha destacat «la motivació de l'alumnat en una activitat que es duia a terme amb un dispositiu mòbil». En l'activitat, Renatta, una nena immigrant, necessitava que els grups d'alumnes cerquessin informació sobre els castells i cadascuna de les quatre colles tarragonines.

 

Repsol, que ha patrocinat els tallers, també ha expressat la satisfacció per l'èxit obtingut. El seu director de Relacions Externes, Josep Bertran, ha subratllat «el gran suport de l'empresa als projectes relacionats amb els castells i amb la cultura popular». A més, Bertran s'ha congratulat de «l'assessorament pedagògic i les eines disposades pel Camp d'Aprenentatge, amb l'ajut econòmic de Repsol».

 

Finalment, Inés Solé, presidenta de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, ha agraït al Port de Tarragona, a Repsol i al Camp d'Aprenentatge «que s'hagin bolcat en una activitat important per a nosaltres, com és la difusió del fet casteller entre els més petits».

 

Fins a 700 alumnes han participat en les activitats relacionades amb aquesta mostra, situada al tinglado número 1 del Moll de Costa. | TarragonaDigital.com

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris