Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El MAMT acull una exposició per commemorar l'artista Josep Guinovart

La mostra, que estarà disponible fins al 30 de setembre, vol posar en relleu dos eixos fonamentals del pintor: les Terres de Ponent i la Mediterrània
Fins al 30 de setembre es podrà gaudir de l'exposició 'Josep Guinovart. On conflueixen la terra i el mar' | CEDIDA

 

La Mediterrània i les Terres de Ponent han esdevingut dos dels eixos fonamentals dins del món artístic de Josep Guinovart. Així doncs, des del passat 19 de juny, es pot gaudir de la unió d’aquests dos elements de la mà de l’exposició «Josep Guinovart. On conflueixen la terra i el mar». La mostra es pot visitar de franc al Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT) fins al 30 de setembre. Els assistents podran gaudir d'una trentena de peces, moltes de les quals són de grans dimensions.

 

A l’exposició es poden trobar tota una sèrie de gravats, pintura, objectes i altres peces que mostren la relació de l’artista amb les Terres de Ponent i la mar Mediterrània. Cal destacar que Josep Guinovart, vinculat a Tarragona i a Agramunt, és considerat un dels màxims representants de l’avantguarda plàstica catalana i estatals, dins de la segona meitat del segle XX.

 

L’exposició «Josep Guinovart. On conflueixen la terra i el mar»

Aquesta mostra forma part de la programació cultural dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018 i dels actes de l'Any Guinovart, que enguany commemora el desè aniversari de la mort d'aquest gran artista. El diputat de Cultura de la Diputació, Joan Olivella, va inaugurar l’exposició acompanyat de l'alcalde d'Agramunt, Bernat Solé; del comissari de l'exposició, Àlex Susanna; de la filla de Josep Guinovart, Maria Guinovart, i de la directora del MAMT, Rosa Ricomà.

 

L’any Guinovart, ple d’actes i exposicions

Josep Guinovart simbolitza la figura de l’artista en constant transformació que interactuava amb la realitat de diverses maneres. Es va anar reinventant diverses vegades com a realista, expressionista, matèric, informalista, abstracte... També cal posar en relleu les tècniques, els suports i els materials que utilitzava l’artista. Per aquest motiu, l’Any Guinovart esdevé una bona oportunitat per tornar a visitar, conèixer o descobrir alguna d’aquestes cares del pintor i dibuixant. 

 

A més, durant l’Any Guinovart s’han realitzat un gran nombre d’actes i exposicions, entre els quals destaquen les exposicions dedicades al cartellisme, a l’erotisme, al seu polifacetisme, a la seva relació amb França, a l'escultura, a l’obra relacionada amb la gastronomia o a les arrels tarragonines i mediterrànies.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris