NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

ATENCIÓ

El CDR convoca noves mobilitzacions a Tarragona avui i demà

Tarragona acollirà una mostra dels millors pintors flamencs i holandesos

CaixaForum Tarragona exposarà al públic, des del 20 de setembre i fins el 27 de gener, 48 obres del Museu d'Art de Ginebra
La comissària de l'exposició , Mayte Garcia Juillard, durant la presentació de la mateixa als mitjans de comunicació de Tarragona | TarragonaDigital.com

 

La directora de CaixaForum Tarragona, Maria Glòria Olivé, i la conservadora del Museu d'Art i Història de Ginebra i comissària de l'exposició, Mayte García Julliard, han presentat aquest matí de dimecres, 19 de setembre, l'exposició 'Pintura Flamenca i Holandesa dels Museus de Ginebra'. La mostra estarà oberta al públic a partir del dia 20 i fins al 27 de gener de 2019. 

 

Es tracta de 48 obres que pertanyen al Museu d'Art i Història de Ginebra i que recull des de pintors reconeguts del segle d'or als Països Baixos, com Brueghel el Jove i Brueghel el Vell, i d'altres «menys coneguts i fins i tot anònims». L'exposició arriba a Tarragona després d'haver passat per Lleida i Girona. En paraules de la comissària García Juillard: «és la col·lecció més gran de pintura flamenca de Suïssa».

 

«L'exposició està dividida en 5 àmbits: els retrats; les al·legories i escenes de la història sagrada; les arquitectures i escenes d ela vida quotidiana; el paisatge i les natures mortes i gerros de flors. Una jerarquia artística basada, entre altres, la història que conten les pintures» ha explicat Mayte García Julliard.

 

Activitats al voltant de l'exposició

L'exposició es pot visitar de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores mentre que a la tarda l'horari és de 17 a 20 hores. Els caps de setmana es diferencien entre el dissabte, d'11 a 14 i de 17 a 20 hores, i el diumenge, només en horari de matí, d'11 a 14 hores. Ara bé, al voltant de l'exposició s'han organitzat un seguit d'activitats. 

 

La responsable de CaixaForum Tarragona ha explicat que «s'ha organitzat un cicle de conferències per introduir al visitant al món dels pintors flamencs i holandesos». La primera xerrada tindrà lloc el 10 d'octubre , a les 19 hores, i anirà a càrrec d'una professora universitària. Les altres conferències seran, respectivament, el 24 d'octubre, el 7 de novembre i el 25 de novembre.

 

Pels escolars, i dins el programa 'EduCaixa', hi haurà una xerrada el dia 3 d'octubre, a les 18 hores, en la qual el professorat podrà conèixer els recursos educatius dels quals poden disposar per introduir els seus alumnes al món de la pintura flamenca i holandesa. Així mateix, CaixaForum també ofereix la possibilitat de visites escolars dinamitzades prèvia reserva i a partir de 2n de Primària. 

 

Maria Glòria Olivé i Mayte Garcia Julliard durant la presentació als mitjans de l'exposició de pintors flamencs i holandesos. | TarragonaDigital.com

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris