Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

La URV no té els set milions que falten per acabar les obres de la Facultat d’Educació

La rectora ha dit, una vegada més, que cal replantejar el projecte ja que el pressupost de la universitat està congelat pel curs que ve
La rectora, Maria José Figueras, durant la roda de premsa | Carlos Domènech

 

La rectora de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Maria José Figueras, ha tornat a alertar d'allò que fa temps que ja avisa: la manca de finançament compromet el trasllat de la Facultat d'Educació i Psicologia del campus Catalunya. Segons va concretar ahir la rectora per enllestir el projecte, ja en marxa, falten set milions per acabar l'obra. I encara que es tinguessin aquests set milions només garanteixen el trasllat d'Educació i no seria fins al 2022. Abans de prendre cap decisió la rectora vol «madurar» el tema amb la comunitat universitària.

 

Manca de pressupost per finalitzar la Facultat d'Educació

Les obres de la nova Facultat d'Educació i Psicologia ja estan iniciades. Ara mateix la segona fase es troba en procés d'adjudicació, i es farà d'aquí a un mes i mig. Aquesta fase permetrà aixecar l'edifici sobre els fonaments de la fase 1. Les obres, que compten amb un pressupost de dos milions d'euros, duraran onze mesos. Aquesta segona fase, que permetria aixecar l'edifici, estaria garantida, però és a partir d'aquí on comencen les incerteses.

 

Segons Figueras la Generalitat va «donar a entendre» que hauran de seguir treballant amb els pressupostos congelats el 2020, i que, per tant, no hi ha massa marge de maniobra en aquest sentit.

 

La URV replanteja el trasllat de la Facultat d'Educació

És per això que la rectora vol replantejar si val la pena o no el trasllat. En el cas que no es faci el trasllat Figueras planteja la possibilitat de condicionar una part de l'edifici que ara s'està construint per evitar que quedés inutilitzat. Una opció és habilitar la part superior de l'edifici per aules de seminari, per exemple, per no mantenir-lo tancat. Si es decidís fer això, cal estudiar quina és la inversió que caldria fer.

 

La rectora no descarta recórrer a inversions externes que s'ofereixen a les universitats a interessos baixos per poder adequar aquest edifici. I ha assegurat: «Hi ha diners per aixecar l'edifici, però no per connectar-lo amb l'altre, fer aules de despatxos o urbanització».

 

A més l'edifici Vell del campus Sescelades on ara hi ha aquestes dues facultats s'hauria de condicionar si ha d'acollir estudiants durant més anys del que estava previst, una decisió que també comportaria una despesa.

 

Imatge de la rectora de la URV mirant el cartell del projecte | Carlos Domènech

 

Decisió de tota la comunitat universitària de la URV

La rectora va dir ahir que es tracta d'una decisió complicada i que «haurà de ser la universitat qui decideixi», per una banda si es vol hipotecar, i per alta si vol tirar endavant amb les obres o no tenint aquesta informació sobre la taula.

 

D'ençà que Figueras va entrar a l'equip de govern s'han penjat uns cartells informatius a la facultat on s'informa amb detall als alumnes i professionals del projecte, el cost i els reptes que planteja. La rectora espera «madurar» la decisió amb tota la comunitat universitària. En una entrevista a TarragonaDigital Figuras va dir que aquest semestre s'hauria de decidir sobre el futur de la Facultat d'Educació i Psicologia i que es faria per unanimitat o a través d'una votació.

 

El pressupost de la URV, congelat fins al 2020

El pressupost de la URV per aquest curs és de 104.208.036 euros i està congelat de moment fins al 2020. Així i tot, la rectora no descarta que el Govern pugui canviar de polítiques i plantejar la possibilitat de finançar les obres com s'havia fet abans, va dir. Pel que fa a les despeses, un 72% del pressupost es destina a la partida de personal.

 

La rectora va fer ahir, també, balanç de la matriculació. En total ha augmentat un 8,4% el nombre de nous alumnes respecte al curs anterior. Pel que fa als estudis de màster han accedit un 9,7% d'estudiants més. La URV també ha aprovat dos nous dobles graus i set màsters nous pel curs 2019-2020.

 

Es tracta del grau d'Enginyeria Biomèdica i Enginyeria de Sistemes i Serveis de Telecomunicacions, que s'impartirà a l'ETSE, i Enginyeria Química i Tècniques de Bioprocessos Alimentaris, que s'impartirà a l'ETSEQ.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris