NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

La FAVT vol una Festa de Barris d'una setmana a l'Anella Mediterrània

La Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona vol «unir recursos» i crear una «festa de tots els barris de la ciutat» el mes de juny
La Festa de Barris de Tarragona es vol organitzar a l'Anella Mediterrània el mes de juny. | Tarragona Ràdio

 

La Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT) vol crear la Festa de Barris. Es tracta d'un esdeveniment d'una setmana de duració amb actes diversos que vol comptar amb totes les entitats dels diferents districtes de la ciutat. El lloc escollit és l'Anella Mediterrània. La data encara està per determinar, però podria arribar la darrera setmana del mes de juny. Aviat començaran les converses entre l'entitat i l'Ajuntament perquè aquesta proposta esdevingui una realitat. 

 

És tradició que els diferents barris de la ciutat de Tarragona organitzin una festa anual per tot el veïnat. Es tracta d'un esdeveniment que les associacions de veïns «tenen cada vegada més dificultats per dur a terme», segons declarava la presidenta de la FAVT, Cristina Berrio. Per aquest motiu, des de l'entitat que aglutina la majoria d'associacions, es pretén «unir esforços» i crear una festa «única», segons la mateixa Berrio. 

 

Una festa d'una setmana a l'Anella Mediterrània de Campclar

Els problemes econòmics de les diferents associacions de veïns per organitzar les festes dels barris han dut a la FAVT a proposar la Festa de Barris, un esdeveniment d'una setmana de duració. «Volem cooperar i tenen la porta oberta totes les entitats veïnals de Tarragona», expressava Berrio. La idea és que l'Anella Mediterrània de Campclar s'ompli, durant set dies, d'esdeveniments de tota mena. 

Concerts, tallers, concursos i fins i tot un Carnaval d'Estiu són algunes de les propostes que s'inclouen en aquesta festa. «El carnaval neix de la perifèria, i és molt pobre que només el mes de febrer s'utilitzen els vestits i les coreografies quan s'ha invertit tant de temps», deia Berrio en relació a aquesta idea. D'altra banda, l'objectiu seria el d'organitzar un concert «gran», un dels actes centrals de la Festa de Barris. 

 

La data encara està per determinar, però la Comissió de Festes de la FAVT té al cap organitzar-la la darrera setmana de juny. Les converses amb la regidoria de Festes i Seguretat de l'Ajuntament de Tarragona començaran aviat. «Formalitzarem la proposta la setmana vinent», informava Berrio. Per tant, caldrà esperar per saber què diu la regidora de Festes del consistori, Begoña Floria. 

 

«Totes les associacions estan convidades a participar en la Festa de Barris»

«No volem que sigui una Festa de Barris de Ponent. Volem una Festa de Barris de Tarragona», recalcava Berrio. Amb aquestes declaracions, obria la porta a qualsevol associació de veïns a participar en l'esdeveniment que estan creant. Ara per ara, El Pilar o Torreforta serien dos dels districtes que apostarien per aquesta proposta, entre altres. 

 

«Haurem d'esperar per saber qui es voldrà unir», expressava Berrio. Tot i això, feia una crida a «sumar esforços» per tal de «dignificar» unes festes dels barris que en els últims anys s'han creat amb dificultats per culpa del poc suport econòmic. «Les subvencions donen el que donen, i acostumem a tenir problemes per contractar orquestres de 300 euros», acabava dient la presidenta de la FAVT. 

 

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris