Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Arriben les festes del Barri del Port sense la subvenció de l'Ajuntament

L'Associació de Veïns d'aquest barri tarragoní ha hagut de prescindir d'alguns espectacles per la falta de finançament
Imatge de la musclada popular del barri del Port. | TarragonaDiari.cat

 

Com ja és habitual al juliol el Barri del Port de Tarragona celebra les seves festes. Aquest any els actes es duran a terme del dia 26 al 29. Això si, serà una festa menys rica, ja que l'Associació de Veïns ha hagut d'arreglar-se-les per tirar endavant l'esdeveniment sense comptar encara amb la subvenció que l'Ajuntament dóna a les entitats veïnals. L'endarreriment en el pagament de les subvencions va portar fins i tot a les entitats a demanar la destitució de la consellera de Relacions Ciutadanes, Elvira Ferrando.

 

Festes del Barri del Port

El cas del Barri del Port és un exemple més de com afecta el retardament dels pagaments a aquestes entitats veïnals. En el seu cas han hagut d'aplicar «retallades obligades», tal com explica la portaveu de l'Associació de Veïns a TarragonaDigital.com. Per exemple, només hi podrà haver orquestra la nit de dissabte, la resta de vespres seran grups veïnals els que amenitzaran la jornada. El sopar a la fresca ja no comptarà amb el càtering que oferia l'Associació veïnal, sinó que són els veïns els que hauran de portar el menjar de casa. També s'ha hagut de prescindir dels inflables, el cine a la fresca, la màgia i les havaneres. 

 

Mari Carmen Puig, portaveu de l'Associació de Veïns es mostra indignada pel retard en el pagament, perquè diu, no ha permès planificar les Festes com els agradaria. Assegura, a més, que és el primer any que els hi arriba tant tard, i explica que, normalment, reben la subvenció al juny. Demana, un cop més, a l'Ajuntament, que els pagaments es facin amb temps i amb un marge de temps comprensible.

 

Com a mostra d'indignació el barri ha decidit prescindir de la saluda de l'alcale a la revista de les festes. «Pel cas que ens fa, hem optat per deixar qualsevol representació política a banda, tant a la revista com al pregó», han explicat des de l'entitat en un comunicat. 

 

Polèmica pel retard en els pagaments de subvencions

La polèmica pel retard dels pagaments va portar a les entitats a demanar la destitució de la consellera, Elvira Ferrando. Després que això passes l'Ajuntament va prometre que acceleraria els tràmits per poder dur a terme aquests pagaments i va explicar que es devia a una baixa d'un treballador de l'administració municipal.

 

De fet, aquest va ser un dels temes que va generar polèmica al ple del consistori del divendres passat, en el qual l'oposició va retreure al govern que s'hagués retardat tant. Així i tot, l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, va dir que no era gens estrany que els pagaments es fessin en estiu, i va posar d'exemple altres anys. Així i tot des de L'Associació de Veïns del Barri del Port asseguren que és la primera vegada que el pagament es fa a l'agost.

 

Tret de sortida de les  Festes del Barri del Port

El tret de sortida el donarà, un any més, la Cucafera, a les 19 hores a la plaça de la Mitja Lluna i seguirà pels carrers del barri amb la popular  cercavila. La capgrossa de la Sargidora és la protagonista del cartell festiu i serà l'encarregada de liderar la passejada de compres pel barri el dissabte 28 de juliol.

 

El dia 29 hi haurà gegants per amenitzar l'acte de cloenda de les festes i es mantindran els actes tradicionals com la xocolatada, la musclada i fideuà. 

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

Associacions veïnals demanen a Ballesteros la destitució d'Elvira Ferrando

 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris