ÚLTIMA HORA

Agredeixen un revisor de tren al seu pas per l'estació de Sant Vicenç de Calders

ATENCIÓ

Desapareix un noi de 20 anys prop d'una séquia a les comarques de Girona

El Festival Sota la Palmera de Tarragona aposta per les dones creadores

L’Espai Jove la Palmera oferirà, del 10 de juliol al 3 d’agost, una quarantena d’activitats a la ciutat
Elena Volpini, Siscu Guirro, Núria Garcia, Ivana Martínez, Raquel Méndez i Laia Toldrà a la presentació de la nova edició del Festival Sota la Palmera | Clàudia Calduch

 

«Enguany el festival busca la projecció i la visualització de les dones creadores». Així ha presentat la consellera de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona, Ivana Martínez, la nova edició del Festival Sota la Palmera.

 

L’esdeveniment tindrà lloc a l’Espai Jove la Palmera, del 10 de juliol al 3 d’agost, i oferirà una quarantena d’activitats de forma gratuïta. Entre les caps del cartell hi destaquen els noms propis de Marianah, exvocalista d’Ojos de Brujo, la formació barcelonina de soul The Sey Sisters i la osonenca Ju, entre d’altres.

 

Nits per a tots els gustos

L’esdeveniment s’estructurarà a partir de tres nits temàtiques. Els dimecres aniran destinats al cinema i als contes; els dijous a les dones pallasses, la il·lustració, la dansa i el soul; i els divendres i dissabtes a les propostes musicals.

 

Enguany serà la tercera edició de la nit de pallasses. La representant de la companyia Dosdetres, Núria García, esmenta que li fa molta il·lusió que hi hagi aquesta nit dins del Festival Sota la Palmera, atès que «dóna visibilitat a totes les dones pallasses, que sempre hem estat al món laboral però moltes vegades no se’ns ha vist». Entre elles hi haurà la pallassa tarragonina, Cristina Perera.

 

La dansa també donarà suport a les artistes locals. A la seva respectiva nit hi prendran part, entre d’altres, les tarragonines Claudia Carpintero i Claudia Bosch, qui amb la peça ‘Once centímetros’ plasmaran les relacions humanes en cadascuna de les seves tessitures. Tanmateix, Marta Arjona i Mei Casabona intepretaran ‘Ando’. Es tracta d’un videodansa, rodat al Museu d’Alcover, que pretén unir sentiments, vivències i secrets a la casa del segle XIX.  

 

El festival està organitzat per la Conselleria de Joventut de l’Ajuntament, amb el suport de i l’assessorament de les entitats Vòrtex, Nunny G, La Im.perfecta dansa, Bravecoast, Grups de Teatre Jove i Tarracosurfers. Tanmateix, la Conselleria de Cooperació participa en la programació de les sessions de contacontes i cinema a la fresca.