NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

El carilló del Mercat Central de Tarragona pren forma

Josep Fèlix Ballesteros, juntament amb la consellera Elvira Ferrando i el joier Joan Serramià, han presentat les figures del carilló
Ballesteros, Serramià i Ferrando durant la presentació de les figures del carilló | TarragonaDigital.com

 

El carilló del Mercat Central de Tarragona, la gran aposta de la conselleria per dotar d'atractiu turístic l'edifici de plaça Corsini, pren forma. Aquest dimarts 21 d'agost, l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, acompanyat per la consellera de Comerç, Elvira Ferrando i el joier, autor de les figures, Joan Serramià, han presentat les figures del carilló al taller de Serramià.

 

Les figures ja estan llestes. Resta acabar-les de pintar, ja que s’han d’enviar tots els elements a Madrid. El motiu del trasllat de les sis figures a Madrid és per a encaixar-les al mecanisme del carrusel d’autòmats per acabar de definir la separació entre eixos i els moviments particulars de cada figura. Quan això estigui finalitzat, tornaran cap a Tarragona i es donaran els últims retocs de pintura.

 
Serà en aquest moment quan els tarragonins podran conèixer les figures, ja que està previst que per Santa Tecla, durant un dia, estiguin exposades al públic. La també presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando, ha explicat que «els tarragonins podran fer-se la foto amb el carilló. Serà un dia especial on tothom podrà gaudir d’aquesta experiència que no es podrà tornar a repetir».
 

El carilló i l'Amparito Roca

 
El primer a sortir serà el Nano Capità, ja que la seva mida li permet passar per sota l'esfera en el desplaçament horitzontal. Posteriorment aniran desfilant, l'Àliga, el Gegant, la Geganta, la Negrita i finalment el Lleó, que per la seva grandària, com també passa amb el Nano Capità, ha de poder passar per sota l'esfera.

 

El moviment anirà acompanyat de la melodia del pasdoble 'Amparito Roca', peça emblemàtica i protagonista musical de la nostra festa major de Santa Tecla. El passat mes de març, Ferrando va anunciar que el carilló estaria llest per Santa Tecla i ara s'ha anunciat que es presentaran les figures. Així mateix, tot apunta que els veïns no veuen amb gaires bons ulls haver de tenir l''Amparito Roca' permanentment a casa seva.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris