NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

Tarragona s'acomiada de Sant Magí i inicia el compte enrere per Santa Tecla

Des del 14 d'agost s'han celebrat més de 200 actes en el marc de les festes del copatró de la ciutat
Les imatges de la diada de Sant Magí 2018 a Tarragona | Fabian

 

A les set de la tarda del diumenge 19 d'agost, des de la plaça de la Font, amb la corporació municipal al capdavant, juntament amb el seguici de Sant Magí, i després dels tres coets de tro que l'anunciaven, arrancava la professó de Sant Magí pels carrers de la Part Alta. La professó va finalitzar amb l'entrada del copatró de la ciutat a la capella del Portal del Carro. Era el punt final a la darrera jornada de les festes de Sant Magí.

GALERIA DE FOTOS: Les millors imatges de la professó de Sant Magí 2018

 

El dia havia començat molt d'hora. A les cinc del matí, també a l'església del Portal del Carro se celebrava la missa primera, una litúrgia religiosa que precedia a un seguit de celebracions del mateix caire durant cada hora i fins a les deu del matí. A dos quarts de dotze la cita era a la plaça de les Cols.

 

La diada castellera de Sant Magí reunia a les quatre colles castelleres de Tarragona en una plaça de les Cols plena de gom a gom. Els titulars de la crònica castellera se'ls va endur els Castellers de Sant Pere i Sant Pau que, per primera vegada en la seva història, van descarregar un 2d8f. TarragonaDigital feia la següent crònica de la jornada: Sant Magí va de dos! Com a novetat logística de la jornada paga la pena destacar que l'ajuntament i Ematsa van instal·lar un punt d'aigua per la diada que cada any es fa sota un sol de justícia.

 

L'arribada de l'aigua a Tarragona

L'aigua de la Brufaganya va arribar a Tarragona el dia abans, dissabte 18 d'agost, passades les sis de la tarda. Els portants, que enguany celebraven el seu 25 aniversari, repartien alfàbega des dels carros a tots aquells que els hi demanessin. Els 60 quilòmetres entre l'ermita de la Brufaganya i Tarragona els havien recorregut en dues jornades i la pluja, que va caure amb intensitat a finals de la setmana passada, els va agafar a l'altura de Bràfim.

 

Després de l'arribada tocava la remullada i a partir de les onze de la nit la plaça del Rei es va omplir per gaudir de la festa, una festa que enguany s'ha obert també als més petits i Sant Magí 2018 serà recordat, entre altres, per la primera celebració de la petita remullada, exclusiva per a nens i nenes de fins a 12 anys.

 

Més de 200 actes per Sant Magí

Durant aquests dies de festes s'han celebrat més de 200 actes, entre els organitzats per l'ajuntament i els que han preparat diverses entitats. L'agenda ha anat ben farcida durant aquestes jornades. I és que Tarragona tenia ganes de deixar enrere el mal record de la suspensió de l'any passat, suspensió provocada pels atemptats de Barcelona i Cambrils, i, amb les víctimes presents a la memòria, (recordem que tant l'alcalde  Ballesteros com el primer tinent d'alcalde, José Luís Martín, han estat presents en els diferents actes d'homenatge que s'han organitzat), la ciutat volia homenatjar al seu copatró.

 

A partir d'aquest dilluns 20 d'agost s'inicia el compte enrere per Santa Tecla.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris