NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

ATENCIÓ

El CDR convoca noves mobilitzacions a Tarragona avui i demà

La Fira de Tardor de Tarragona perd 25 paradistes amb el trasllat a Corsini

La fira s'allargarà durant tot el cap de setmana i els comerciants estan a l'expectativa de què passarà amb les vendes
La Fira de Tardor de Tarragona s'ubica enguany a la plaça Corsini amb 25 paradistes menys. | TarragonaDigital

 

La Fira de Tardor de Tarragona, organitzada per la Unió de Botiguers, ha passat de 75 paradetes a la Rambla Nova a tenir-ne 47 a la plaça Corsini, espai on s'ubica actualment. El trasllat s'ha produït a causa de les noves maneres de fer de l'Ajuntament de Tarragona, que s'ha proposat buidar la rambla i fer-hi només esdeveniments molt puntuals, per tal d'aprofitar espais com l'entorn del Mercat Central. «La gent tenia por que no anés bé i ha decidit no venir», deia Montse Cosialls, presidenta de la Unió de Botiguers de Tarragona, entitat que organitza la fira. 

 

Ja fa mesos que l'Ajuntament de Tarragona va anunciar la retirada de fires i mercats de la Rambla Nova. «Volem descongestionar la rambla i fomentar altres espais», va dir el regidor de Domini Públic del consistori, Josep Acero. La Fira de Tardor és un dels exemples. Enguany s'ha traslladat a la plaça Corsini, una decisió que ha provocat temor i incertesa entre els paradistes. 

 

La Fira de Tardor: de 75 parades a menys de 50 en només un any

La Fira de Tardor de Tarragona, que comptava amb gran varietat de parades d'artesania, alimentació i esoterisme, ha reduït considerablement el nombre d'estands. Un terç dels comerciants han decidit que, enguany, era massa arriscat venir a la ciutat perquè el nombre de vendes es podria reduir notablement. El motiu, el trasllat de la Rambla Nova cap a la plaça Corsini. 

 

«A la rambla hi teníem entre 70 i 75 parades cada any. Ara, no arribem a les 50», informava la presidenta de la Unió de Botiguers, Montse Cosialls. Segons manifestava a TarragonaDigital, «el trasllat ens ha afectat perquè, en ser la primera vegada que ho fem a Corsini, la gent no s'ha atrevit a venir». «La rambla era una assegurança. Només amb la gent que passava pel davant ja t'asseguraves un nombre de vendes considerable», acabava dient. 

 

Els paradistes que han vingut a Corsini, a l'expectativa

Els 47 paradistes que seran fins diumenge a la plaça Corsini asseguren que estan «a l'expectativa» del que pugui passar a nivell de vendes. Si bé la majoria coincideixen en què el primer matí de fira ha estat «més o menys bo», reconeixen que el canvi d'ubicació ha generat «por» i «incertesa». «La rambla estava molt bé», lamenten. 

 

«Estem experimentant», deien des de la parada de Pastissets Rasquera, i afegien: «La rambla era la rambla». Des d'Embotits Planoles, analitzaven el primer matí de feina i asseguraven que, «en comparació amb l'any passat, hem venut menys». Tot i això, el discurs general és que cal esperar a diumenge per fer valoracions. El que està clar, però, és que la Fira de Tardor d'enguany ha quedat deslluïda. 

 

 

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris