L'Audiència, última carta de les defenses d'Inipro per salvar alguns encausats del judici

Tant la Fiscalia com l'acusació particular s'han manifestat en contra dels recursos presentats per les defenses dels investigats pel cas Inipro
Josep Fèlix Ballesteros i Begoña Floria són els principals càrrecs polítics del PSC involucrats en el cas Inipro | TarragonaDigital.com

 

Tant la Fiscalia com l'acusació particular personada en la causa coneguda com a cas Inipro, el presumpte cas de corrupció dels socialistes de Tarragona, s'han oposat als recursos presentats per les diferents defenses dels encausats. Algunes d'aquestes defenses van tenir coneixement del posicionament de la Fiscalia, «que no és el seu escrit d'acusació» han matisat, a finals del passat mes de maig.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Fonts de les defenses han declarat a TarragonaDigital que han rebut aquest posicionament del ministeri fiscal «amb normalitat, es tracta d'un tràmit més en aquest procés». Així mateix, també han avançat que «esperem que la jutgessa no contradigui la instrucció del cas». Tot i això, han remarcat que «hi ha certes esperances que alguns dels investigats, sobretot els treballadors, puguin acabar desimputats».

Les defenses han posat l'accent en el fet que «a l'audiència provincial podrem tenir més garanties i encarar els defectes que hem vist durant la instrucció, on no s'ha demostrat cap fet i s'ha construït un relat sobre especulacions i indicis». La notícia s'ha conegut en plenes negociacions polítiques per poder conformar un nou equip de govern municipal de cara al mandat 2019-2023. 

La posició de la CUP

La CUP ha celebrat la notícia amb un comunicat públic on han manifestat «encarar amb optimisme l'obertura del judici oral que ha de dirimir les responsabilitats de Ballesteros i Floria en aquest cas». Els anticapitalistes, personats com acusació popular en el cas Inipro, han considerat que el posicionament de la Fiscalía «mostra que, igual com al llarg del procés d'instrucció, els nostres indicis sobre la possibilitat activitat delictiva de Ballesteros i la resta de persones encausades són més que sòlids». 

Cal recordar que tant l'actual alcalde en funcions de la ciutat de Tarragona, i aspirant a la reelecció, el socialista Josep Fèlix Ballesteros, i una de les seves mans dretes, la consellera Begoña Floria, són els principals càrrecs polítics encara en actiu que estan investigats pel cas Inipro. Així mateix, el PSC de Tarragona ha sigut citat, durant la fase d'instrucció, en qualitat de «participant a títol lucratiu», la mateixa figura legal mitjançant la qual es va condemnar al PP per una de les sentències del cas Gürtel.

També et pot interessar:

"Un exalumne de batxillerat de l’Institut Comte Rius de Tarragona, guanyador del Premi Recerca Jove 2018" "❗IMPORTANT: El Teatre Tarragona no reobrirà al juny com estava previst"