MINUT A MINUT

🔴Manifestacions i talls de carretera a tota la demarcació

VÍDEO

📹Colpegen i tiren a terra una senyora amb una bandera espanyola a TGN

ÚLTIMA HORA

🚨Nova euroordre contra Puigdemont

L'experiència de les noves dramatúrgies conquerirà Tarragona amb el Festival Internacional de Teatre

Tindrà lloc entre el 25 i el 29 de juny i el seu director, Joan Negrié, ha volgut dedicar la sisena edició del festival a l'excap de premsa de la Sala Trono, Xavier Zaragoza
El Festival Internacional de Teatre de Tarragona se celebrarà entre el 25 i el 29 de juny. | TarragonaDigital

 

El Festival Internacional de Teatre (FITT) portarà a Tarragona l'experiència de viure les noves dramatúrgies. Ho farà entre el 25 i el 29 de juny, en el que serà la sisena edició d'un festival més que consolidat a la ciutat. Hi haurà un total d'onze representacions, una estrena mundial i sis obres que participaran en el concurs. A més, el Palau Firal i el CaixaFòrum s'estrenaran com a nous espais. El director del certamen, Joan Negrié, ha volgut dedicar aquesta nova edició a l'excap de premsa de la Sala Trono, Xavier Zaragoza, que va morir sobtadament aquest dissabte. «Va per tu», ha dit Negrié durant la presentació del festival. 

 

 

El FITT, una «experiència sensorial» de dansa, teatre i circ

La sisena edició del FITT arribarà a Tarragona entre els dies 25 i 29 de juny. Hi haurà onze representacions, sis de les quals participaran en el concurs del festival. El tret distintiu del certamen tornarà a ser la barreja de formats com la dansa, el teatre o el circ, que formaran el que s'anomena Noves Dramatúrgies. «Volem que l'espectador visqui una experiència sensorial», ha expressat Joan Negrié. 

 

L'espectacle «Suite Toc núm 6», de la companyia Les Impuxibles, inaugurarà el FITT el dimarts 25 de juny a les 21.30 hores. És obra de María Velasco i Judith Pujol, aquesta darrera nascuda a La Secuita, i està dirigida per Ariadna Peya i Clara Peya. «What Does Stuff Do?», de Robin Boon Dale, serà la primera obra que participa en el concurs, dimecres a les 19.00 hores i al Palau Firal. 

 

Dimecres 26 serà també l'estrena mundial de «Tiestes», una coproducció del festival dirigida per Iñigo Rodríguez-Claro. L'espai escollit és la capçalera del Circ i hi haurà dos passis, a les 21.00 hores i a les 23.00 hores. L'endemà, dijous, serà el torn d'«Ondine» i «Piti Peta Hofen Show». La primera representació donarà protagonisme a la dansa i la segona al circ, en un espectacle on el públic serà protagonista. Ambdues obres participen en el concurs.

 

Divendres pujaran a la tarima els actors i actrius de «Richard III And the've Never Heard Of Lofe» i el virtuós malabarista tecnològic Kulu Orr. Aquest director i artista multidisciplinari portarà a Tarragona «Control Freak», on demostrarà les seves habilitats amb l'humor, la música, el circ i la tecnologia capdavantera. Dissabte, últim dia del festival, serà el torn d'Alberto Cortés, que oferirà un espectacle de la modalitat 'work in progress' anomenat «El ardor». Tancarà el festival «Rebota rebota y en tu cara explota», una crítica molt forta cap a la violència masclista mitjançant l'humor i la ràbia. 

 

D'altra banda, «Automatàrium» i «Fadunito» facilitaran que els espectados acabin de gaudir d'una experiència complerta. El primer 'show' és una instal·lació teatral que es podrà veure als jardins del Metropol. El segon és un espectacle de carrer que acompanyarà els assistents fins al Metropol entre una representacio i una altra. 

Les entrades, disponibles a partir d'aquest divendres

Les entrades del FITT es podran adquirir a partir d'aquest divendres a la web del festival. «Volem que tothom hi pugui venir», ha dit Joan Negrié. Per aquest motiu, l'entrada diària per dues representacions costarà 16 euros i, a més, comptarà amb un sopar als jardins del Teatre Metropol. D'altra banda, també hi haurà una entrada especial per tots els dies i amb quatre sopars que tindrà un preu de 50 euros. 

 

El festival tornarà a comptar amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tarragona i Repsol. «Gràcies per tornar-nos a convidar en aquesta aventura», ha dit Josep Bertran, responsable de Comunicació del Complex Industrial de Repsol. A més, enguany s'hi han unit la Diputació de Tarragona i CaixaFòrum, que serà un altre dels espais del FITT. «Aquesta col·laboració entre institucions era necessària», ha dit el diputat de Cultura, Joan Olivella. 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris