ÚLTIMA HORA

Agredeixen un revisor de tren al seu pas per l'estació de Sant Vicenç de Calders

ATENCIÓ

Desapareix un noi de 20 anys prop d'una séquia a les comarques de Girona

Interior formarà policies locals i regidors de Tarragona per lluitar contra la violència sexual en entorns d'oci

Una vintena de locals nocturns i 50 ajuntaments de Catalunya també ja han demanat adherir-se al Protocol de Seguretat
La imatge de la campanya 'Respecta'm', contra les conductes sexistes, és una de les més representatives d'aquesta lluita social a Tarragona | TarragonaDigital.com

La Conselleria d'Interior ha confirmat que més de 20 locals d'oci i uns 50 ajuntaments de tot Catalunya estan interessats a adherir-se al Protocol de Seguretat contra les violències sexuals en entorns d'oci. La mesura no passa desapercebuda a Tarragona, on diversos agents rebran sessions de formació per fer front davant possibles casos que puguin detectar en aquest context a la ciutat.

 

 

Els tècnics municipals i regidors de l'Ajuntament de Tarragona rebran sessions de formació a partir del setembre per aprendre a gestionar aquestes situacions, mentre que els policies locals i guàrdies urbans del territori també rebran sessions informatives sobre aquest protocol a partir del mes de juny. L'objectiu, segons ha explicat el conseller Miquel Buch, és posar el focus en la detecció i prevenció dels casos, «educar, ensenyar i ajudar a veure quines són les actuacions de la persona que vol cometre alguna manifestació de violència sexual».

 

El conseller Miquel Buch: «Hem de lluitar contra aquesta xacra des del vessant policial i des del social»

El titular de la cartera d'Interior ha alertat que «la violència sexual és una amenaça que ens ha de fer avergonyir com a societat», i ha subratllat que «hem de lluitar conjuntament, des del vessant policial i també el social, contra aquesta xacra que s'ha d'eliminar». «Ens hem d'implicar tots contra aquest fenomen que pateixen moltes dones que l'únic que fan és sortir de festa a gaudir», ha conclòs Buch.

 

El Protocol de Seguretat, adreçat especialment a ajuntaments i el personal dels mateixos locals, pretén que «qualsevol agent hi pugui actuar prèviament o, en el cas que succeeixi, activi els canals de denúncia corresponents». En funció de les adhesions definitives per part dels establiments i les institucions, s'espera que cambrers, auxiliars de serveis, controladors d'accés, personal punt lila o altres branques del món de l'oci rebin aquestes sessions formatives en els pròxims mesos.

 

També et pot interessar