NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

Els veïns del Francolí reclamen més seguretat a Francesc Macià després de l'atropellament mortal

Tant des de l'Associació de Veïns del barri com des de la FAVT esperen una reunió amb l'Ajuntament per resoldre la problemàtica
L'atropellament mortal es va produir dissabte a la rambla Francesc Macià de Tarragona. | Google Maps

 

Els veïns del Parc Francolí reclamen més mesures de seguretat a la rambla Francesc Macià, lloc on el passat dissabte va morir atropellada una dona de 68 anys. Des de l'entitat veïnal i la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT) fa setmanes que esperen una reunió amb la regidoria de Mobilitat de l'Ajuntament de Tarragona. Però tal com assegurava la portaveu dels veïns del Parc Francolí i membre de la junta de la FAVT, Roser Barrio, «passen els mesos i, a banda de no tenir resposta, no tenim resultats»

 

«És una zona on els vehicles van molt confiats i hi ha poca visibilitat», lamentava Barrio sobre el lloc on es va produir l'atropellament mortal. El desig dels veïns és que s'instal·lin passos elevats o mesures per restringir la velocitat. De fet, en un cantó de la rambla aquestes mesures ja existien, però es van retirar

 

Des de la FAVT es va fer una demanda conjunta fa setmanes per tal d'aconseguir una resposta per part de l'Ajuntament de Tarragona. «El mateix regidor de Mobilitat, Josep Acero, ens va demanar les carències dels barris. Però el temps passa i no hi ha cap actuació», lamentava Barrio. La FAVT va demanar una reunió pel dia 10 d'octubre amb la voluntat de solucionar aquesta i altres problemàtiques de Seguretat Ciutadana, «però no ens han dit res». 

 

L'Ajuntament estudiarà mesures

Des de l'Ajuntament de Tarragona asseguren que estudiaran quines mesures de seguretat s'instal·laran al lloc on va morir la dona. A hores d'ara, la Guàrdia Urbana de la ciutat encara està investigant els fets. Per aquest motiu, el consistori esperarà a rebre l'informe detallat del cos amb la voluntat de decidir un cop l'hagi estudiat. 

 

«Volem esperar que l'informe estigui més avançat per poder decidir, però és evident que s'estudiaran mesures de seguretat», informava a TarragonaDigital el regidor de Mobilitat de l'Ajuntament, Josep Acero. Tot i això, el mateix recordava que «ja es van instal·lar senyals amb punts de llum en aquest espai».

 

L'atropellament de dissabte passat va acabar amb la vida d'una dona de 68 anys. Des d'aleshores, i tot i que el veïnat ja reclamava des de feia temps les mesures, el barri s'ha bolcat per aconseguir més seguretat. De fet, alguns comerços han començat a recollir signatures per fer-les arribar a l'Ajuntament, encara que de manera particular. L'associació de veïns, per la seva banda, també va engegar una recollida de signatures per millorar la zona en l'àmbit de civisme i neteja. 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris