NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

MINUT A MINUT

🔴🚶‍♂️ La Marxa per la Llibertat entra l'AP-7 des del Vendrell

ÚLTIMA HORA

❗ Centenars de manifestants bloquegen les vies del tren a Reus

Presentada Frida, la primera geganta adaptada de la festa tarragonina

La nova geganta tarragonina està adaptada per facilitar que pugui ser portada per persones en cadira de rodes, sordes i/o cegues. La geganta també és un homenatge a l'artista mexicana Frida Kahlo
Presentació de la nova geganta, Frida, al pati Jaume I de l'ajuntament de Tarragona | TarragonaDigital.com

 

El diumenge, 9 de setembre, el pati Jaume I, de l'Ajuntament de Tarragona, ha acollit la presentació de Frida, la nova figura dels elements festius de Tarragona nascuda amb la voluntat de ser una geganta inclusiva, és a dir, adaptada per facilitar que pugui ser portada per tot tipus de persones: en cadira de rodes, cegues i/o sordes i fins tot per infants. Frida ha estat pensada des del disseny universal: la seva estructura, muntada sobre un quadre rodant i mitjançant uns braços articulars, que es fixen a cadires de rodes manuals i elèctriques, li permeten ser impulsada amb molta facilitat i precisió, segons ha explicat l'Ajuntament de Tarragona.

GALERIA DE FOTOS: Les imatges de la presentació de la geganta Frida

 

La nova geganta Frida podrà ser portada per tothom. | Isma Llanes

 

La geganta Frida, tal com s'explica en el tríptic elaborat per l'ajuntament i Dow per presentar-la en societat, «s'inspira en la figura de la pintura mexicana Frida Kahlo, ara reivindicada tant per la seva producció artística com per les múltiples facetes de la seva intensa personalitat, que ha esdevingut una icona moderna d'autodeterminació, de bellesa, de defensa dels drets de les dones, de veritat i de llibertat». Van acompanyar a Frida en el seu bateig l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i Jaume Sariol, director del complex Dow a Tarragona. Dow Chemical ha finançat la nova geganta. Un cop batejada, la geganta Frida viurà la seva presentació oficial aquest dissabte, 15 de setembre, al Balcó del Mediterrani. Serà a partir de les 12.30 hores i tot coincidint amb la presentació de l’edició 2018 del programa «Festa per a Tothom».

 

«Festa per a Tothom»

«Festa per a tothom» és una iniciativa activada per l’Ajuntament l’any 1991 i que compta «amb tot el suport i implicació de Dow Chemical des del 2001». L’objectiu de la penya festiva «Festa per a Tothom» és fomentar la inclusió de les persones amb discapacitat a la festa major de Tarragona, fent-les partícips dels actes festius i de l’ambient que respira la ciutat durant la celebració de la patrona. No és l'única política de tipus inclusiu que fa Dow, ja que també compta amb «els projectes WIN, que ofereixen suport al desenvolupament professional de dones de tot el món; GLAD, el primer grup de recursos dels empleats LGBT de la indústria química, format fa més de 15 anys; i DEN, que se centra en millorar les percepcions sobre les persones amb discapacitat i augmentar la consciència sobre les contribucions que realitzen -tant en el treball com fora del treball- i fomenta l'èxit de les persones amb discapacitat».

 

Presentació de la Frida, la nova geganta adaptada de Tarragona | Isma Llanes

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris