La Generalitat atura les obres del Centre Obert de Tarragona fins que passi la pandèmia

La presó havia d'estar disponible a l'estiu de 2021 | Els treballs acabaven de començar
L'inici d'obres va despertar mobilitzacions i inquietud entre els veïns del Parc Francolí | Àngel Ullate

El futur Centre Penitenciari Obert de Tarragona no serà una realitat a l'estiu de 2021 tal com estava previst. La Conselleria de Justícia ha decidit aturar les obres (i també tota reforma no urgent de jutjats i presons de tot Catalunya) fins que passi la pandèmia actual del coronavirus. D'aquesta manera, els treballs queden ajornats de forma indefinida.

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

L'actuació del Centre Obert, pressupostada en prop de 10 milions d'euros, havia començat al mes de febrer i actualment es trobava en fase de moviment de terres i fonamentació, la primera de totes. La maquinària s'atura fins a nou avís i, per tant, encara no es coneixen nous terminis per enllestir unes obres encara molt verdes.

Justícia ajorna totes les obres no urgents fins a nou avís

El futur centre acollirà prop de 150 presos en modalitat de tercer grau (només hi hauran d'anar a presó a dormir), i tindrà una superfície final de poc més de 6.000 metres quadrats a tocar de la comissaria de Guàrdia Urbana i Guàrdia Civil. L'aturada d'obres afecta tot el que Justícia no considera bàsic i d'emergència.

D'aquesta manera, també ha quedat ajornada la millora de les instal·lacions del Palau de Justícia que estava previst realitzar al departament de Medicina Legal i Ciències Forenses de l'edifici. Els treballs es reprendran tan aviat com sigui possible.

"⚫ DOL AL MÓN CASTELLER: Mor Joan Fortuny casteller emblemàtic dels Xiquets de TGN" "➡ Campanya solidària de recollida d'aliments per a persones vulnerables a TGN"