Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Salut no es posiciona sobre la fusió Joan XXIII-Sant Joan

La consellera de Salut, Alba Vergés, visita l'hospital Joan XXIII i anuncia que a «començaments d'any es podrà veure la idea del nou hospital tarragoní»
Ramon Descarrega, Alñba Vergés i Óscar Peris a Tarragona | TarragonaDigital.com

 

Jornada tarragonina de la consellera de Salut del govern de la Generalitat, Alba Vergés. El matí d'aquest divendres 14 de setembre, ha assistit a la presentació dels resultats de l'observatori de Salut de la Generalitat de Catalunya i a la tarda s'ha reunit, a porta tancada, amb la direcció i la junta de personal de l'Hospital Joan XXIII. L'han acompanyat Ramon Descarrega, nou gerent de la Regió Sanitària del camp de Tarragona i Òscar Peris, delegat del Govern de la Generalitat.

 

Vergés ha explicat que «vinc a dir que el projecte que va presentar el conseller Comín ara fa un any, continua». «El projecte del nou hospital Joan XXIII avança: ja s'ha acabat la primera fase del concurs d'idees, a la qual s'hi han presentat 14 projectes dels quals 6 ja estan seleccionats i treballant en la idea final. Aquesta idea final la podrem veure a l'inici de l'any vinent, 2019», ha afegit la titular de Salut.

 

«Un cop passem aquesta fase», ha comentat Alba Vergés, «podríem fer el projecte executiu i començar les obres com més aviat millor. Aquesta primera fase comptarà amb 48 milions d'euros, del pla econòmic financer del govern de la Generalitat, que impulsaran el nou edifici on hi aniran la major part dels serveis assistencials que té el centre i avui es troben als edificis B1 i B2»

 

La consellera ha recordat que «de cara a l'any vinent continuarem amb les inversions: s'ha de renovar la sala de diàlisi; la d'anatomia patològica i s'ha de fer la nova sala hemodinàmica»

 

No es descarta la fusió

Vergés s'ha mostrat molt respectuosa tant amb Joan XXIII com amb Sant Joan, els dos grans centres capdavanters de Tarragona. Sobre l'hospital tarragoní ha dit que «no només és referent per la ciutat de Tarragona sinó que també ho és pel Camp i per Terres de l'Ebre». Ha fet incís, la consellera, en «respectar les idiosincràsies de cada hospital». Un discurs en el qual ha coincidit amb el nou gerent de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, el metge Ramon Descarrega.

 

Ara bé, preguntada sobre si aquesta petició de respecte per la «idiosincràsia» de cada centre volia dir que no estaven a favor de la fusió, Alba Vergés ha respost que «ja es parlarà de la solució definitiva. Joan XXIII tindrà un nou hospital i continuarà sent Joan XXIIII però a Sant Joan de Reus, i el seu dèficit, se li haurà de donar una solució definitiva, que també li fa falta».

 

Preguntat, també, sobre la fusió hospitalària, Descarrega ha explicat que «no tinc gens d'interès a respondre't. Vinc a intentar portar endavant un projecte assistencial i la idea és que entre tots pactem un projecte que millori la qualitat assistencial del territori». 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris