Grups feixistes es manifestaran a Sant Pere i Sant Pau contra l'obertura d'una mesquita

Democracia Nacional Joven arribarà diumenge a Tarragona i amenaça amb una «defensa implacable» dels veïns en cas d'una contramanifestació antifeixista
Una pancarta en contra de la mesquita penjada als baixos del carrer Miquel Servent de Sant Pere i Sant Pau. | TarragonaDigital

 

Grups feixistes es manifestaran diumenge a Sant Pere i Sant Pau de Tarragona contra l'obertura d'una mesquita al barri. El líder de Democracia Nacional Joven, Juan de Haro, ha assegurat que «aquest cap de setmana assistiré a la concentració en repulsa a la imposició d'una mesquita» i que «Democracia Nacional i les seves joventuts donaran suport als veïns». Cap de les dues entitats veïnals del barri assegura tenir res a veure amb la concentració convocada diumenge, a les dotze del migdia i a la plaça de Cuba.

 

La possible obertura d'una mesquita a Sant Pere i Sant Pau ha aixecat polseguera entre el veïnat. El passat mes de setembre, la Comunitat Islàmica Assalam va demanar a l'Ajuntament de Tarragona els permisos per obrir un centre de culte a uns baixos del carrer Miquel Servent número 16. L'Ajuntament va declinar la petició per «raó de defectes esmenables». La comunitat va refer el projecte i l'Ajuntament haurà de prendre una decisió. Mentrestant, però, diversos veïns s'han mobilitzat i han iniciat una recollida de signatures a través de Change.org.

 

Grups feixistes arribaran a Sant Pere i Sant Pau aquest diumenge

Aquest diumenge s'ha convocat una manifestació en contra de l'obertura de la mesquita al barri de Sant Pere i Sant Pau. El president de l'Associació de Veïns de Sant Pere i Sant Pau, Luis Trinidad, assegurava que «donarem suport al que pensi la majoria del veïnat», però no està clar si participaran en la manifestació en nom de l'associació. La concentració estaria convocada per un veí del barri, membre de Democracia Nacional. 

 

El grup Democracia Nacional Joven assistirà a la manifestació, tal com ha comunicat a través de la seva pàgina de Twitter. El líder de la formació, Juan de Haro, serà qui «capitanejarà» les joventuts. El mateix ha assegurat que «DN i les seves joventuts donaran suport als veïns. Front la possible contramanifestació antifeixista, diré que si ataquen els veïns, serem implacables en la seva defensa». 

El veïnat de Sant Pere i Sant Pau, dividit

Detractors i partidaris de l'obertura d'una mesquita al barri inunden de comentaris les xarxes socials. Molts han celebrat la convocatòria d'aquest diumenge, però altres s'han alarmat en veure la relació entre el convocant i el partit feixista Democracia Nacional. D'altra banda, es desconeix si hi haurà una contramanifestació de suport a la comunitat islàmica a la plaça de la Sardana. 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris