NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

El Guàrdia Civil identificat per treure llaços a l'Ebre és de la Comandància de Tarragona

Els Mossos d'Esquadra van identificar 14 persones organitzades que treien llaços a la Ribera d'Ebre, entre elles un Guàrdia Civil
Vehicles de la Guàrdia Civil durant una actuació el passat mes d'abril | Gerard Recasens

 

El procés català és un debat clarament polaritzat: o s'hi està a favor o s'hi està en contra i això passa a tots els nivells: amics, famílies, organitzacions...L'Assamblea Nacional Catalana té una sectorial anomenada «Mossos per la independència». A xarxes socials es pot trobar la pàgina d'«Unió de Mossos per la Constitució». Partint d'aquesta premissa, la polarització, no és d'estranyar que la Guàrdia Civil hagi sortit esquitxada pel debat polític. La matinada del 17 d'agost, els Mossos d'Esquadra van identificar 14 persones equipades per retirar els llaços grocs mitjançant els quals es demana la llibertat dels líders polítics independentistes, entre Móra la Nova, Tivissa i Vandellòs. 

 

Entre les persones identificades, i a les quals la conselleria d'Interior va anunciar que obriria les corresponents accions legals, hi havia un membre de la Guàrdia Civil. L'agent, segons ha pogut saber TarragonaDigital, seria de la Comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona. La notícia s'ha conegut un dia abans de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya arreu el territori i suposaria un nou capítol d'allò que aquest estiu s'ha fet popular com «la guerra dels llaços». En el cas que ens ocupa, divendres 7 de setembre, es va saber que el jutjat d'instrucció número 1 de Falset havia arxivat les diligències obertes per un delicte de danys en mobiliari urbà en relació a la col·locació de diversos símbols en diferents localitats. El jutge va considerar que, les 14 persones identificades pels Mossos no havien realitzat ni delicte de furt ni de danys lleus, ja que no es donaven les circumstàncies necessàries per poder considerar-los d'aquesta manera. 

 

Ensurt a Tarragona aquest matí a Ramon i Cajal

Continuant amb els successos tarragonins, el matí de dilluns 10 de setembre, al voltant de dos quarts de deu, la Guàrdia Civil ha atès, a Ramon i Cajal amb cantonada Prat de la Riba, una persona que a causa de la seva condició mèdica ha sagnat molt després de fer-se una rascada. Un vehicle de la Guàrdia Civil que circulava per la zona s'ha aturat a auxiliar la persona afectada i atesa l'espectacularitat de la imatge, han començat a córrer els rumors. Alguns d'ells feien referència al fet que es tractava d'una agressió per motius polítics però, segons testimonis de primera mà dels fets, res més lluny de la realitat.

 

Banc de Ramon i Cajal on han atès a la persona que sagnava | TarragonaDigital.com

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris