L'aposta per l'habitatge social de l'Ajuntament de Tarragona, pendent de la venda de patrimoni

El govern de Tarragona preveu destinar una finca municipal, a la vall de l'Arrabassada, a l'habitatge social
El consistori de Tarragona preveu ingressar gairebé dos milions i mig d'euros per la venda de la finca municipal que es troba davant del CAP Llevant | Google Maps

El 20 de desembre de l'any 2019, Tarragona va aprovar els comptes municipals per enguany. Es tracta dels primers pressupostos del govern de coalició d'ERC i En Comú Podem.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Unes xifres que, en definitiva, han de servir perquè el govern municipal tarragoní posi fil a l'agulla als reptes que té la ciutat i, també, els compromisos signats en el pacte de l'Antiga Audiència, l'acord per governar conjuntament entre els republicans i la coalició de Comuns i Podem.

En aquell llistat destacava l'aposta per l'habitatge social. Per ser precisos, l'acord deia que calia destinar el 30% de pisos d'obra nova a habitatge social i desenvolupar promocions públiques de lloguer i compra. Els pressupostos de 2020 donen pistes de com pretén enfilar aquesta qüestió el batlle Pau Ricomà i el seu equip.

 

Una finca per gairebé dos milions i mig d'euros

Al pressupost d'enguany, segons han indicat a TarragonaDigital fonts de l'Ajuntament de Tarragona, «només hi ha un projecte lligat a la venda de patrimoni. Es tracta d'una finca municipal, a la vall de l'Arrabassada, amb un preu de venda de gairebé dos milions i mig d'euros, (2.497.000). En el moment que es vengui, amb aquest import es construiria un edifici d'habitatge social a una finca municipal que també està davant del CAP Llevant».

«No consta en el pressupost municipal cap altre projecte lligat a la venda de patrimoni» han reblat les fonts consultades. Ara bé, el consistori té, també, al mercat dues finques que continuen pendents de vendre: la finca del passeig de les Palmeres, valorada en 2.700.000 euros, i unes cotxeres, per valor de 600.000 euros, al carrer Ernest Lluch.

«Si s'acaben venent, s'incorporaran al pressupost. La finca del passeig de les Palmeres no està previst en què s'invertirà perquè fa anys que no hi ha manera de vendre-ho però la quantitat que s'obtingui anirà destinada a la rehabilitació d'edificis o a habitatge social» han puntualitzat fonts consultades del consistori tarragoní.

La coalició d'En Comú Podem Tarragona s'ha pronunciat en aquesta línia assegurant, en una piulada al seu compte de Twitter, que «amb la venda de les cotxeres aconseguirem uns recursos que volem destinar a polítiques socials».

"🛍MALES NOTÍCIES: Una altra històrica botiga tarragonina que abaixa la persiana" "Actuacions de l'ICAC a la Torre del Pretori de Tarragona"