L'Hospital Joan XXIII, referent en cirurgia oncològica hepato-biliopancreàtica

Des del passat mes de novembre, els pacients de la demarcació poden ser operats a l'hospital tarragoní, evitant el desplaçament a Barcelona
L'Hospital Joan XXIII de Tarragona referent en cirurgia oncològica hepato-biliopancreàtica | ICS

 

 

L'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona és, des del passat mes de novembre d'aquest 2018, el referent del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre pel que fa a la cirurgia oncològica hepato-biliopancreàtica.

 

El centre hospitalari capdavanter de les comarques tarragonines, s'ha servit d'un nou comitè oncològic multidisciplinari que juntament amb les noves tecnologies adquirides els darrers mesos, han fet possible que tots els pacients amb càncer de pàncrees i metàstasis hepàtiques que necessiten cirurgia, ja no hagin de ser traslladats a Barcelona, i es puguin operar amb tota la professionalitat a l'Hospital Joan XXIII. 

 

Una millora per als pacients i les seves famílies

Si bé el Joan XXIII ja realitzava diferents tipus de cirurgies complexes de l'àrea hepato-bliopancreàtica, la branca oncològica s'havia de derivar a Barcelona; uns pacients que pel tipus de càncer que pateixen, sovint han de passar llargues estades ingressats a l'Hospital, motiu pel qual el trasllat a Barcelona era un autèntic inconvenient, especialment per a les seves famílies.

 

Amb el nou servei, els pacients d'aquestes patologies complexes podran estar més a prop de casa, facilitant el dia a dia dels seus familiars i en definitiva millorant el seu benestar social en el tràngol del pas per una malaltia d'aquesta tipologia.

 

Imatge d'arxiu de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona | TarragonaDigital.com

 

Comitè oncològic i noves tecnologies

La complexitat de les tipologies de càncer de pàncrees i les metàstasis hepàtiques, fan necessari un equip multidisciplinari complet per poder-les afrontar. D'aquesta manera, el nou Comitè oncològic de l'Hospital Joan XXIII està format per diferents professionals: cirurgians, digestòlegs, oncòlegs i radioterapeutes, nutricionistes, radiòlegs, angioradiòlegs, anestesiòlegs, intensivistes, internistes, fisioterapeutes, cures pal·liatives, anatomopatòlegs, psicooncòlegs, infermeria especialitzada i treballadora social, entre d'altres.

 

Per fer possible el tractament de tots els pacients, calia també un equipament tecnològic d'última generació i la formació dels professionals que l'utilitzen. Des de l'any passat, el Joan XXIII compta amb la possibilitat de fer operacions per via laparoscòpia o robòtica, mitjançant el Robot Da Vinci.

 

Tot plegat un avenç important que millorarà el tracte als pacients i les famílies del Camp de Tarragona i Les Terres de l'Ebre, que podran comptar amb un hospital més avançat que els oferirà un servei més pròxim i més ràpid.

 

L'Hospital Joan XXIII de Tarragona referent en cirurgia oncològica hepato-biliopancreàtica | ICS

"IMPORTANT: L'Escola d'Art de Tarragona es reformarà amb 500.000 euros" "Jutgen els dos lladres que van retenir i agredir un veí de Tarragona a casa seva"