ÚLTIMES DADES

Preocupant augment de casos de coronavirus a les comarques de Tarragona: 73 positius nous

Joan XXIII podria tenir vols nocturns medicalitzats l'any vinent

El centre hospitalari tarragoní hauria fet les «adequacions necessàries» per aconseguir l'acreditació H24, certificació necessària per poder rebre vols nocturns
Imatge d'arxiu de l'helicòpter del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) | Flickr

Una de les notícies més esperades per la ciutat de Tarragona està a un pas de produir-se. Segons ha informat el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) a TarragonaDigital , l'hospital Joan XXIII de Tarragona podria acollir vols nocturns medicalitzats a partir de l'any vinent. 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Des del SEM tenen constància que el centre mèdic de referència de la ciutat de Tarragona, i voltants, ha fet les «adequacions corresponents» per a poder rebre l'acreditació H24. L'H24 és una certificació necessària per a què una heli superfície, una pista d'helicòpters, pugui rebre vols nocturns.

«Ara bé», han manifestat des del SEM, «nosaltres no podem donar dates de quan hi podrà haver aquest servei al Joan XXII. No podem donar dates perquè no depèn de nosaltres perquè un cop s'han fet les adequacions necessàries, aquestes han de ser validades per diferents organismes, tant estatals com catalans, com ara l'Agència Estatal de Seguretat Aèria i aquestes entitats tenen els seus propis ritmes». 

L'heliport de l'hospital Sant Joan de Reus, base dels vols nocturns medicalitzats

De moment, i a l'espera de quan podrà disposar de vols nocturns l'hospital tarragoní Joan XXIII, el Sistema d'Emergències Mèdiques ha situat la seva base per aquest servei a l'heliport de l'hospital Sant Joan de Reus. Es tracta d'una unitat especialitzada que està operativa de 20.00 a 08.00 hores per realitzar qualsevol mena de servei nocturn i que, a meitats del mes de juliol d'enguany, havia atès a 177 persones.

L’heliport del Joan XXIII és el que produeix més activitat al cap de l’any, pel que fa al conjunt de sortides i arribades d’helicòpters medicalitzats al Camp de Tarragona. En el cas dels vols de dia no només es fan trasllats entre centres, sinó que també es fan sortides per emergències.

El SEM tenia previst, l'any passat, poder realitzar vols nocturns des de Joan XXII però sent conscient que la implementació d’aquest servei en aquest centre hospitalari no seria a curt termini. Ara, però, sembla que el servei està a punt d'arribar i l'hospital de la capital podria rebre vols nocturns a partir de 2020.

"❗La Part Alta es planta per demanar ajuda a les institucions amb el col·lectiu MENA" "🏫ATENCIÓ: Tarragona, la 3a ciutat catalana amb més segregació escolar"