Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El fins ara director de l'ICAC dirigirà l'àrea de Recerca de la Generalitat

Joan Gómez Pallarès estava al capdavant d'aquesta institució a Tarragona des del 2013
Imatge del professor Joan Gómez Pallarès | TarragonaDigital.com

 

El departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya ha nomenat com a nou director general de Recerca a Joan Gómez Pallarès. Gómez havia estat des del 2013 i fins ara el director de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC), un centre amb seu a Tarragona. Gómez deixarà el seu càrrec a Tarragona per desenvolupar-se al capdavant d'aquesta àrea a la Generalitat, a Barcelona. 

 

Gómez Pallarès, fins ara director de l'ICAC

Joan Gómez Pallarès va ser nomenat director de l'ICAC el 2013 i en substitució de la professora Isabel Rodà. Gómez va néixer a Igualada el 1960 i és doctor en Filologia clàssica per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). És professor titular de Filologia Llatina a la Universitat de Barcelona i catedràtic de Literatura Llatina a la UAB des de 2002. 

 

Gómez va ser catedràtic de l'Institut IES Torras i Bages on va començar la seva carrera professional. Ha fet dues estades de recerca i postdoctorals a Alemanya, Itàlia i Bèlgica. A més, ha liderat una trentena de projectes nacionals i internacionals i és autor d'unes 300 referències sobre codicologia llatina, manuscrits de còmput, literatura i epigrafia llatina, gastronomia romana, història de les idees i història i antropologia del vi de l'antiguitat. 

 

També va ser degà de la facultat de Filosofia i Lletres de la UAB i vicepresident del Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya. L'any 2000 va rebre la Distinció per a la promoció de la recerca universitària de la Generalitat de Catalunya.

 

ICAC, centre amb seu a Tarragona

L'Institut Català d'Arqueologia Clàssica és un centre creat per la Generalitat de Catalunya i la Universitat Rovira i Virgili (URV) que es dedica a la recerca, formació i difusió de la civilització i la cultura Mediterrània des de la protohistòria fins a l'antiguitat tardana. És el centre de referència sobre aquests temes a Catalunya i per la importància de les restes arqueològiques i el patrimoni històric a Tarragona la seva seu es troba en aquesta ciutat. 

 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris