GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L'Ajuntament de Tarragona ja treballa en un «pla B» per vendre el solar d'Ikea

El «silenci» de la multinacional sueca fa pensar al consistori tarragoní que «ja no tenen interès en venir a Tarragona», segons deia el regidor d'Urbanisme, Josep Maria Milà
Imatge del plànol del PP10, terrenys on estava prevista la instal·lació d'Ikea. | TarragonaDigital

 

L'Ajuntament de Tarragona ja està treballant en un «pla B» per vendre el solar on s'hauria d'ubicar la multinacional sueca Ikea. Així ho assegurava a TarragonaDigital el regidor d'Urbanisme del consistori, Josep Maria Milà. Fa setmanes que al Palau Municipal no arriben notícies des de Suècia, per això creuen que «ja no estan interessats a venir a Tarragona»

 

L'arribada d'Ikea a la ciutat ha estat marcada per una autèntica cursa d'obstacles. Els tràmits per poder atorgar la llicència d'obres s'han allargat anys. De fet, no ha estat fins aquest mes de juny que l'Ajuntament ha anunciat que «ja tot depèn d'ells». L'adjudicació de les obres per urbanitzar el PP10, espai on s'anava a ubicar el macrocomplex, està feta. També han arribat a bon port les negociacions amb els propietaris dels solars d'aquest Pla Parcial. Però ara, Ikea manté el silenci. 

 

Ikea hauria creat un nou barri a la ciutat de Tarragona

Fa molts anys que Ikea es va interessar per Tarragona. De fet, les primeres converses es remunten al primer mandat de l'alcalde Ballesteros. No va ser fins l'any 2016, però, que es va aprovar el projecte de reparcel·lació i urbanització del PP10. Després, les traves han continuat amb motiu de les desavinences entre el consistori i els propietaris dels solars, un desacord que es va solucionar el mes de març d'aquest any. 

 

L'objectiu era que Ikea s'instal·lés al PP10, on també s'haurien creat més d'un miler d'habitatges. Es tractava, per tant, del naixement d'un nou barri a la ciutat de Tarragona, que també hauria comptat amb 300 habitatges de protecció oficial. Els costos d'urbanització dels terrenys superaven el milió d'euros i s'haurien allargat aproximadament un any. Però ara, tot ha quedat en res.

 

L'Ajuntament de Tarragona assegura estar «molt tranquil»

«Particularment, penso que aquests senyors ja no tenen interès a venir a Tarragona». Eren les paraules del regidor Josep Maria Milà, qui expressava també que «no estic desencantat perquè en aquest món de l'urbanisme les coses funcionen així». Tot fa pensar, doncs, que l'arribada d'Ikea a la ciutat és gairebé impossible. De fet, fa setmanes que no es comunica amb el Palau Municipal. 

 

Milà ja està treballant en un «pla B» per vendre els terrenys del PP10, que estan «llestos per començar a urbanitzar i edificar». El regidor assegura que estan «molt tranquils» perquè «tenim un dels solars més bons del sud de Catalunya». Així doncs, estan confiats que trobaran un nou comprador. Cal recordar que els terrenys del PP10 estan ubicats al costat de l'Anella Mediterrània, a tocar de la rotonda que uneix la ciutat amb la T-11 i l'A-7.