Imatge de l'exterior del Col·legi d'Advocats de Tarragona

Impugnen les eleccions al Col·legi d'Advocats de Tarragona per «l'absència de garanties democràtiques»

El recurs s'interposarà davant el jutjat en les pròximes hores

Terratrèmol a l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Tarragona  (ICAT). En les pròximes hores, «entre aquest divendres i el pròxim dilluns», s'impugnarà  el resultat  de les eleccions  a la institució i que van acabar, a finals de l'any passat, amb Estela Martín com a nova degana dels advocats tarragonins

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

El recurs  està previst que es presenti, per part de la candidatura de l'aleshores aspirant a degà, David Rocamora, al jutjat contenciós-administratiu. Un cop presentat el recurs, segons les fonts consultades per aquest mitjà, «la junta de govern haurà de presentar l'expedient del recurs que es va presentar contra el procés electoral i que van desestimar gent de la candidatura guanyadora, que eren membres de la junta». La junta de govern pot interposar recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, 

«Parcialitat de la junta de govern»

Des de la candidatura de Rocamora, han explicat a TarragonaDigital que han fet aquest pas per «la manifesta absència  de garanties democràtiques; la parcialitat de la junta de govern, a favor de la candidatura per ella mateixa, i per les irregularitats en la formació i tancament del cens electoral, així com la lamentable parcialitat  del president de la junta electoral, el degà d'aleshores, Manel Albiach». 

De fet, el candidat a degà, David Rocamora, ja va denunciar, durant els darrers dies de campanya electoral, el que entenia com irregularitats  en el procediment, en concret en el cens electoral. En un fil a Twitter, la candidatura explicava allò que, segons ells,  no era «joc net», per part de Manel Albiach, i la llista continuista. 

La resposta de l'ICAT 

La junta de govern de l'ICAT  ha sortit al pas de les notícies sobre la impugnació, mitjançant un comunicat de premsa on han assegurat que garanteixen  que «aquests comicis es van celebrar en estricta observació de les garanties democràtiques necessàries per al lliure exercici del dret a vot  de les col·legiades i col·legiats. Estem a disposició dels estaments judicials per donar resposta a qualsevol requeriment amb relació a aquests comicis i a qualsevol altra situació susceptible de tenir recorregut judicial i, en cas que aquesta impugnació prosperi, donarem resposta pública argumentada i transparent a les acusacions».