Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

PREVISIÓ MÉTEO

Alerta per pluges a gran part de Tarragona aquest dijous

PORTADES

Les portades d'avui dijous, 15 de novembre

Inauguren la mostra 'Idil·li', una nova visió de l'obra de Marià Fortuny

L'exposició, de l'artista Montesol, està formada d'apunts preparatoris i versions a gran format de les obres del pintor reusenc
Imatge del pintor Marià Fortuny | Cedida.

 

Avui dimecres, 18 de juliol, a dos quarts de vuit del vespre, l'arquebisbe de Tarragona, monsenyor Jaume Pujol, i el director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Tarragona, Jordi Agràs, han presidit la inauguració de l'exposició 'Idil·li', al Centre Tarraconense El Seminari.

 

La mostra vol donar una visió contemporània de l'obra del pintor Marià Fortuny, natural de Reus, a través d'una selecció d'apunts preparatoris i versions a gran format de les obres del pintor reusenc, fetes i reinterpretades ara per l'artista Francisco Javier Ballester Guillén, conegut com a Montesol.

Del Museo del Prado a Tarragona

Després de l'èxit que la mostra de Ballester Guillén va tenir al Museo Nacional del Prado, a Madrid, arriben a Tarragona una trentena d'obres en les quals el mateix Montesol, amb una pinzellada ràpida i molt viva, aconsegueix una visió renovada i actual de l'obra de l'aclamat Fortuny.

 

Montesol, artista barceloní

Francisco Javier Ballester Guillén, historicista i pintor, és natural de Barcelona (1952) i va ser el fundador de la primera revista espanyola de còmic 'underground', 'Star', conjuntament amb l'editor Juan José Fernández.

 

A més, també va ser membre del reconegut grup de dibuixants 'El Rollo Enmascarado', el qual va ser molt actiu durant les dècades dels anys setanta i vuitanta dins la vida cultural barcelonina.

 

L'any 2017, José Manuel Matilla, cap de conservació de dibuixos i estampes del Museo del Prado de Madrid, li va encarregar fer un còmic inspirat en l'obra del pintor reusenc Marià Fortuny.

 

Fortuny, Bowie i la Beat Generation

El resultat d'aquest encàrrec és la història d'un viatge iniciàtic de joventut als anys setanta, que parteix amb dues obres de Fortuny com a inspiració: 'Idil·li' i l''Anacoreta', amb referents culturals com 'Oda a la immortalitat', de William Wordsworth, la música de David Bowie i ressons literaris de la 'Beat Generation'. La mostra, que es podrà visitar fins al 7 d'octubre, també es fa ressò d'aquesta obra amb l'exposició de 60 originals del còmic.

Comentaris