Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Inauguren la mostra 'Idil·li', una nova visió de l'obra de Marià Fortuny

L'exposició, de l'artista Montesol, està formada d'apunts preparatoris i versions a gran format de les obres del pintor reusenc
Imatge del pintor Marià Fortuny | Cedida.

 

Avui dimecres, 18 de juliol, a dos quarts de vuit del vespre, l'arquebisbe de Tarragona, monsenyor Jaume Pujol, i el director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Tarragona, Jordi Agràs, han presidit la inauguració de l'exposició 'Idil·li', al Centre Tarraconense El Seminari.

 

La mostra vol donar una visió contemporània de l'obra del pintor Marià Fortuny, natural de Reus, a través d'una selecció d'apunts preparatoris i versions a gran format de les obres del pintor reusenc, fetes i reinterpretades ara per l'artista Francisco Javier Ballester Guillén, conegut com a Montesol.

Del Museo del Prado a Tarragona

Després de l'èxit que la mostra de Ballester Guillén va tenir al Museo Nacional del Prado, a Madrid, arriben a Tarragona una trentena d'obres en les quals el mateix Montesol, amb una pinzellada ràpida i molt viva, aconsegueix una visió renovada i actual de l'obra de l'aclamat Fortuny.

 

Montesol, artista barceloní

Francisco Javier Ballester Guillén, historicista i pintor, és natural de Barcelona (1952) i va ser el fundador de la primera revista espanyola de còmic 'underground', 'Star', conjuntament amb l'editor Juan José Fernández.

 

A més, també va ser membre del reconegut grup de dibuixants 'El Rollo Enmascarado', el qual va ser molt actiu durant les dècades dels anys setanta i vuitanta dins la vida cultural barcelonina.

 

L'any 2017, José Manuel Matilla, cap de conservació de dibuixos i estampes del Museo del Prado de Madrid, li va encarregar fer un còmic inspirat en l'obra del pintor reusenc Marià Fortuny.

 

Fortuny, Bowie i la Beat Generation

El resultat d'aquest encàrrec és la història d'un viatge iniciàtic de joventut als anys setanta, que parteix amb dues obres de Fortuny com a inspiració: 'Idil·li' i l''Anacoreta', amb referents culturals com 'Oda a la immortalitat', de William Wordsworth, la música de David Bowie i ressons literaris de la 'Beat Generation'. La mostra, que es podrà visitar fins al 7 d'octubre, també es fa ressò d'aquesta obra amb l'exposició de 60 originals del còmic.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris