NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

ATENCIÓ

El CDR convoca noves mobilitzacions a Tarragona avui i demà

Incertesa a les juntes locals del PDECat per la Crida de Puigdemont de cara a les municipals

Mentre Esquerra apostaria per la marca pròpia, les juntes locals del PDECat podrien decantar-se per marques blanques municipalistes de cara a les eleccions
Albert Batet és l'home fort de Puigdemont a Tarragona | @albertbatet

 

La Crida Nacional per la República, el partit sorgit de JuntsxCatalunya —la marca que va integrar el PDECat a les eleccions del passat 21 de desembre— té subratllat en vermell la data del 26 de maig de l'any vinent, eleccions municipals arreu de Catalunya. L'ombra del 14 d'abril de 1931, tal com va explicar a meitats del mes passat l'exconseller de Cultura Lluís Puig, planeja sobre la cita electoral de maig de 2019. Exactament, Puig va dir que «alguna República a Catalunya es va declarar després d'unes eleccions».

 

Tot i la voluntat de la Crida de servir com a marca unitària de l'independentisme, són diversos els representants de les juntes locals del PDECat, entre ells alguns alcaldes de municipis del Camp de Tarragona, que no tenen clar que la Crida sigui l'instrument ideal per mantenir-se a l'alcaldia: «Si ens presentem només amb l'estelada, darrere nostre no tindrem ningú que ens segueixi», afirmava un alcalde del PDECat d'un municipi de la Costa Daurada.

 

Pel que fa a Esquerra Republicana, almenys a Tarragona capital, tindrien bastant clar que «anirem amb la nostra marca. Fa molts anys que som objecte de diferents 'opas' i sempre ens en sortim». L'altra gran marca de l'independentisme, la CUP, té molt clar, almenys de Tarragona ciutat, que no entrarà a la Crida promoguda pel president Puigdemont.

 

Dels resultats a les municipals dels diferents partits depèn no només la corresponent subvenció electoral, sinó la representació a la Diputació de Tarragona.

 

Aposta per marques municipalistes

 

L'alcalde de Montblanc per Esquerra Republicana, Josep Andreu, ha sigut el primer nom que ha saltat als mitjans com a fitxatge de la Crida de cara a la cita electoral del pròxim mes de maig. De l'altra banda, el primer a desmarcar-se'n ha sigut l'alcalde de Salou, Pere Granados, i diputat per CiU a la Diputació de Tarragona, qui ha assegurat que «és el meu partit, FUPS, qui em demana que em torni a presentar».

 

Així mateix a Cambrils haurien registrat la marca electoral 'Junts per Cambrils' però encara no tindrien clar sota quin paraigua electoral es presentarien a les municipals. A Tarragona ciutat ho estan «estudiant» i des d'un municipi de la Costa Daurada apostarien per una marca municipalista «però no serà l'Ara que hi ha a Reus i a Tarragona».

 

Cal esperar també què succeïx a Valls i a Vila-seca. L'alcalde de la capital de l'Alt Camp és un dels homes forts de Puigdemont i sembla previsible que es decanti per la Crida mentre que Josep Poblet, alcalde de Vila-seca, és la figura més potent políticament del PDECat i ha tingut l'habilitat política de sortir indemne del procés català, que ha acabat amb tota una generació de polítics catalans. Poblet és molt probable que torni a guanyar per majoria absoluta les eleccions municipals a Vila-seca, un municipi on Ciutadans va treure el 47,5% dels vots el passat 21 de desembre.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris