Ultimàtum de la Generalitat per tancar el Iot de la platja Llarga de Tarragona

El propietari té vuit dies per retornar la possessió de l’immoble a la Generalitat i, si no ho fa, s'enfrontaria a multes coercitives de fins al 5% del valor de l’espai
El Iot Xiringuito hauria d'haver tancat les seves portes al desembre. | TarragonaDigital

 

Ultimàtum de la Generalitat de Catalunya al Iot Xiringuito perquè el propietari retorni la possessió de l'immoble a l'administració catalana. La Conselleria d'Economia, a través d'un comunicat oficial, anuncia que l'amo del restaurant té vuit dies hàbils per tancar-lo i entregar les claus.  Fonts del Govern han confirmat que l’anunci es publica després de dos intents infructuosos de notificar al propietari la resolució de desnonament administratiu per recuperar la possessió i poder treure la seva explotació a concurs públic. L'espai hauria d'haver tancat el mes de desembre, tal com va fer l'altre local reclamat per la Generalitat, el Tòful de Mar. 

El Iot Xiringuito té vuit dies per tancar les portes

El propietari del restaurant el Iot Xiringuito, ubicat en un edifici de la platja Llarga, té vuit dies hàbils per retornar la possessió de l’immoble a la Generalitat, segons recull el DOGC d’aquest dilluns. L'ultimàtum arriba després de dos intents de la Generalitat per notificar-li la resolució de desnonament administratiu, que han resultat infructuosos. 

Cal recordar que el restaurant ja hauria d'haver tancat, tal com va fer el Tòful de Mar, ubicat en el mateix edifici. El maig de 2015 la Generalitat va autoritzar un permís d'ocupació temporal per un màxim de tres anys als propietaris del Tòful de Mar i als del Iot. En el moment d'esgotar-se, se'ls va prorrogar el permís fins al novembre del 2018. 

Mentre que les instal·lacions del Tòful de Mar van passar a mans de l'administració el desembre passat, els responsables del Iot encara no han deixat l'immoble i continuen desenvolupant la seva activitat tot i no disposar de títol jurídic. L'objectiu de la Generalitat era licitar els dos espais perquè puguin obrir a l'estiu. El Tòful ja ha sortit a concurs, mentre que el Iot no. 

Multes coercitives per als propietaris del Iot

D’acord amb la normativa en matèria de patrimoni, l’incompliment pot comportar multes coercitives de fins al 5% del valor de l’immoble. Així doncs, si el propietari del Iot Xiringuito no entrega les claus en vuit dies, pot enfrontar-se a sancions econòmiques elevades. 

"El sector de la pesca incorporarà joves extutelats a Tarragona" "CARTELL: Un guanyador dels Grammy entre els artistes que tocaran al Minipop a Tarragona"