NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

MINUT A MINUT

🔴🚶‍♂️ La Marxa per la Llibertat entra l'AP-7 des del Vendrell

ÚLTIMA HORA

❗ Centenars de manifestants bloquegen les vies del tren a Reus

Les xifres dels Jocs Mediterranis es faran públiques la setmana vinent

El comissionat dels Jocs, Javier Villamayor, anuncia una propera trobada de la Comissió Informativa dels Jocs, el dia 26, per presentar «el balanç econòmic de l'esdeveniment» als grups municipals
Imatge d'arxiu de la cerimònia de cloenda dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018 | Laia Solanellas

 

La polèmica política sobre les xifres dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018 està més a prop de cloure's. El comissionat dels Jocs Mediterranis, Javier Villamayor, ha anunciat, aquest dijous 20 de setembre, que la setmana vinent es reunirà la comissió informativa i seguiment dels Jocs amb representants dels grups municipals de l'Ajuntament de Tarragona.

 

Així mateix, Villamayor també ha avançat que la reunió servirà per «oferir completa informació del balanç econòmic de l'esdeveniment i estimació general de tancament de comptes i tresoreria». El dia abans, 25 de setembre, es trobarà el Patronat de la Fundació dels Jocs. 

 

L'anunci del responsable dels Jocs arriba el mateix dia que l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, anunciés que «les xifres es farien públiques abans de final de mes». Ballesteros, preguntat sobre la proposta d'Esquerra d'un ple monogràfic dels Jocs, ha respost que «no tinc cap inconvenient en convocar-lo».

 

La CUP demana «un debat públic»

En els darrers dies s'han succeït diferents posicionaments polítics al voltant dels Jocs Mediterranis. Aquest dijous ha sigut la CUP qui, després de l'anunci de Javier Villamayor, ha considerat que «és imprescindible que hi hagi un debat públic a partir de dades concretes sobre les implicacions econòmiques i d'imatge i impacte en la ciutat, per tal que el conjunt de la població tarragonina sàpiga realment les conseqüències d'aquests Jocs Mediterranis».

 

Per la seva banda, Dídac Nadal, portaveu del grup municipal del PDECat tarragoní, ha fet públic que estava disposat a «anar a la justícia» per tal de conèixer «les xifres dels Jocs». Nadal ha centrat el seu interès en «tenir dades oficials pel que fa a la venda d'entrades per les competicions, en els actes d'inauguració i cloenda i la recaptació». També ha matisat, tot i el titular «d'anar a la justícia» que estaven valorant «quina és la via més adequada per obtenir la informació».   

 

I pel que fa a Esquerra Republicana, el seu líder a Tarragona, Pau Ricomà, va anunciar, a inicis d'aquesta mateixa setmana, que «estem en converses amb els grups de l'oposició per demanar un ple extraordinari de valoració dels Jocs».

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris