José Luís Martín: «Un PP fort impedeix llaços grocs i pancartes a l'Ajuntament de Tarragona»

L’alcaldable del PP de Tarragona aposta per oferir l’aval «dels molts bons resultats de les nostres àrees» com a reclam electoral
José Luís Martín, pròxim cap de llista del PP, afirma que ha tingut la relació amb els veïns com «a prioritat» | Facebook/PP Tarragona

 

«José Luís Martín és un dels homes més poderosos de Tarragona». La frase, literal, la va dir un company de consistori, que no de grup, del primer tinent d’alcalde tarragoní, i alcaldable popular de cara a les eleccions municipals del pròxim mes de maig.

Martín és una persona de distàncies curtes, que acostuma a treballar, i guanyar-se, la confiança dels seus interlocutors. Ara bé, de cara a la ciutadania de Tarragona no és un polític gaire conegut i això pel fet de ser - o precisament per ser-ho-  l’hereu a la ciutat d’un polític hipermediàtic com Alejandro Fernández.

 

José Luís Martín haurà de competir amb el seu soci de govern, els socialistes, a les pròximes municipals i ho farà portant sota el braç «les àrees més valorades del govern municipal que són les que gestiona el PP» tal i com ha explicat en aquesta entrevista, una més de la sèrie d'entrevistes que des de TarragonaDigital estem fent als portaveus de cada grup municipal amb representació al consistori. 

 

«Estem còmodes treballant amb el PSC»

—Quin balanç fa de l'acord de govern amb els socialistes?

El balanç dels gairebé tres anys de pacte de govern és positiu. La ciutat ha tingut i té estabilitat, un fet que ha permès tirar endavant els pressupostos, disposar de partides per a inversions, així com fer realitat projectes importants com els Jocs Mediterranis.

 

—I pel que fa a les seves àrees?

Si parlem de la gestió de les nostres àrees crec que aquesta està sent molt bona i estem complint els objectius que ens vam marcar quan vam entrar al govern. En Espais Públics hem invertit mig milió d’euros en parcs i jardins, mentre que en enllumenat hem arribat al milió d’euros. En Turisme, les xifres han tornat a nivells previs a la crisi. En Esports, hem tirat endavant la nova ordenança de camps de futbol i hem augmentat els diners destinats a subvencions esportives. I en Mobilitat anem baixant les tarifes dels aparcaments, hem ampliat la xarxa de dissuasius i hem ampliat l’espai per a motocicletes. 

 

—Si han trobat sempre còmodes treballant amb el PSC?

Sí, estem còmodes. Al final tots els que formem part de l’equip de govern tenim un mateix objectiu: treballar per Tarragona. PP i PSC som partits diferents i això fa que en alguns temes de política general tinguem discrepàncies, però sempre hem posat la ciutat per davant de tot i això ens ha permès treballar i millorar la vida dels tarragonins. Que al cap i a la fi era, és i serà el nostre objectiu. 

 

—L'alcalde Ballesteros cerca el seu quart mandat com a batlle. Des del seu punt de vista, Tarragona va a millor o a pitjor amb Ballesteros?

Tarragona va a millor amb un Partit Popular fort i decisiu. I en els darrers tres anys això ha estat així gràcies a la nostra presència al govern de la ciutat. Un PP fort ha impedit que la façana de l’Ajuntament s’ompli de pancartes i llaços, però sobretot hem donat un impuls a la gestió de les nostres conselleries i hem portat estabilitat.

 

 

José Luis Martín, Josep Fèlix Ballesteros i Pau Pérez, en roda de premsa. | TarragonaDigital.com

 

«El PP és el gran rival de Ciutadans i Vox»

—Tarragona és espanyolista o independentista?

—Tarragona és tarragonina. Però responent a la seva pregunta, les diferents cites electorals dels darrers anys, que han estat moltes i molt variades, han demostrat que la societat tarragonina ha votat sempre majoritàriament a partits constitucionalistes. El vot diu que Tarragona és espanyolista.

 

—El gran rival polític del Partit Popular de Tarragona és Ciutadans o Vox?

El Partit Popular de Tarragona és el gran rival de les altres opcions polítiques. Presentarem un equip amb experiència de govern i que ha gestionat amb molt bons resultats les seves àrees. Els tarragonins i tarragonines saben què podem oferir i que poden confiar en nosaltres. Aquest és el nostre gran aval. 

 

—Per què se'ls ha de votar a vostès i no a Ciutadans?

El Partit Popular de Tarragona sempre ha estat un partit de govern, tant a la ciutat com a la província. Això fa que siguem una garantia de bona gestió i en aquesta darrera etapa ho estem demostrant des de fa gairebé tres anys al govern de l'Ajuntament de Tarragona. El nostre full de serveis és el nostre millor aval de cara a demanar la confiança dels tarragonins. I no només ho dic jo, perquè molts veïns i veïnes ens ho confirmen quan realitzem visites als diferents barris de la ciutat.

 

—Després dels anys d'Alejandro Fernández, defineixi el seu temps com a líder del grup municipal del PP a l'Ajuntament de Tarragona?

Doncs després d’un inici agredolç, perquè en poc temps vam passar de l’alegria que l’Alejandro marxés com a Portaveu al Parlament a la tristesa per la sobtada mort de la nostra companya Marbel Negueruela, estic satisfet dels meus dos anys com a portaveu del grup municipal del PP. Crec que tenim un gran equip i estem fent una molt bona feina. A més, les àrees més valorades són les que gestiona el PP i això és per estar molt satisfet de la feina feta.

 

 

José Luís Martín, amb Alejandro Fernández i Jordi Roca, del PP Tarragona, durant un acte de campanya electoral | TarragonaDigital.com
 

«Tolerància zero amb l'incivisme»

—Com se soluciona el problema de la neteja a Tarragona?

Estem treballant per tal que Tarragona estigui més neta amb un pla integral que lidero jo mateix, amb l’actuació coordinada dels serveis de neteja, la Brigada Ràpida i la jardineria. Aquest pla, que va començar fa unes setmanes, arribarà a totes les zones de la ciutat. Els serveis de neteja incorporaran noves màquines d’aigua, que era una mancança que havíem detectat. A més a més, cal sumar la lluita contra l’incivisme. A tall d’exemple, li explico que fa unes setmanes vam visitar La Granja i ens van demanar pintar un petit mur en un parc. L'endemà es va pintar i no havien passat ni 24 hores que els incívics ja hi havien fet pintades.

 

—Quina Tarragona projectaria un possible alcalde José Luís Martín?

Continuarem treballant per aconseguir un espai públic de primer nivell, amb tolerància zero amb l’incivisme, per tal de tenir una Tarragona neta i segura. Una Tarragona de serveis, amable i segura tant pels tarragonins com per aquells que ens visiten.

 

—I algun projecte que tingui especialment en ment?

Un dels projectes que volem tirar endavant en el proper mandat és la remodelació de la plaça dels Carros i dels carrers Apodaca, Unio i Sant Francesc, per unir la Part Baixa amb la Rambla Vella, eliminant les zones d’aparcament en aquests carrers i ampliant i remodelant les voreres deixant un únic sentit de circulació, que estem estudiant si hauria de ser ascendent o descendent. Crear una rambla o passeig que sigui un nexe d’unió entre la Part Baixa i la Rambla Vella. En una segona fase, remodelarem la Rambla Vella per convertir-la en una veritable rambla i no en una via de pas com en l’actualitat. A Ponent apostem per unir l’Anella Mediterrània amb Bonavista. Un altre dels nostres objectius serà tenir una gestió més eficient a l’Ajuntament, fent que tingui un funcionament més àgil, facilitant les gestions dels tarragonins i tarragonines.

 

—Què li respon als empresaris del sector del turisme de Tarragona ciutat que consideren que el turisme no està prou present en les accions  de govern de l'Ajuntament de Tarragona, tenint en compte que vostès són els responsables de l'àrea de Turisme del consistori?

La seva opinió és del tot respectable i diria que feien referència sobretot al tema de llicències urbanístiques que tenen paralitzades algunes inversions. Alhora, cal dir que el treball de la Inma Rodríguez al capdavant del Patronat Municipal de Turisme és excel·lent. La seva feina i la de tot el seu equip ha permès que Tarragona assoleixi unes xifres de visitants, pernoctacions i turistes que no es veien des d’abans de la crisi. En els gairebé tres anys del PP al capdavant de l’àrea de turisme, el pressupost del PMTT ha augmentat i la promoció turística de la ciutat ha estat de primer nivell, recuperant l’estand propi a FITUR, vinculant el nom de Tarragona a icones com Masterchef o Netflix, així com la campanya ‘Tarragona, un secret al Mediterrani’, guardonada recentment amb un premi internacional.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!