Més de 8.000 joves superen les expectatives de participació de L'Estiu TarragonaJove

Els tallers de circ, cinema o hip hop, 'Les dotze claus de l'humor' de Toni Cano o Tarraco Zombi Experience han estat algunes de les activitats més destacades
Imatge de tres noies participant al curs de fotografia de retrats de l'Estiu TarragonaJove. | Cedida

 

Des que la campanya d'activitats Estiu TarragonaJove va començar el passat 28 de juny, els espais municipals que l'han acollit, com també les seus de les entitats joves i espais de carrer, han reunit un volum excepcional, i sobretot, inesperat, d'assistents amb un ritme constant i trepidant. La proposta inicial, presentada el mes de maig, comprenia una oferta de 107 activitats lúdiques, formatives i culturals preparades per a acollir fins a 7.500 places, però finalment, la xifra s'ha vist superada pels 8.500 joves que hi han participat finalment.

 

El Festival Sota la Palmera ha reunit 5.500 espectadors 

A aquesta xifra i l'èxit indubtable de l'Estiu TarragonaJove, cal sumar-hi la quarantena de tallers, activitats i espectacles que s'han celebrat a l'Espai Jove la Palmera en el marc del Festival Sota la Palmera, que ha reunit, per la seva banda, fins a 5.500 espectadors. Pel que fa a les activitats de l'Estiu TarragonaJove, de les quals només dues han estat anul·lades per manca d'inscripcions, les que han comptat amb més volum d'assistència i acceptació per part dels participants han estat, entre altres, els casals setmanals de circ, ràdio, fotografia, cinema, hip hop i teatre, el Jove Express o les sessions d'iniciació al 'jugger'.

 

També han estat exitoses activitats com el monogràfic del youtuber Roc Massaguer, la xerrada sobre les dotze claus de l'humor de Toni Cano, el Tarraco Zombi Experience, que va obrir el programa estival amb 200 joves assistents, o la sèrie enigmàtica 'Els Irregular's de Pilon's Street', que enguany han estat ambientats en emplaçaments com el refugi antiaeri del museu bíblic o el far de la banya.

 

La xerrada sobre les claus de l'humor de Toni Cano va rebre una assistència destacable. | Cedida

 

Un 75% dels assistents, joves d'entre 12 i 18 anys

La franja d'edat que més ha participat de l'Estiu TarragonaJove ha estat la compresa entre els 12 i els 18 anys. Tres quartes parts dels assistents tenien aquesta edat, un fet que mostra que la necessitat d'acompanyar i assessorar aquests joves en les primeres fases de creixement personal. En paral·lel, han estat fins a 62 les entitats i grups de joves que han participat en el programa, de les quals l'Ajuntament valora molt positivament la tasca compartida i el caràcter innovador per buscar nous formats i alternatives.

 

En aquest sentit, l'organització de l'Estiu TarragonaJove destaca el fet que el programa ha contribuït en el suport a moltes de les iniciatives joves, oferint-los assessorament que ha permès explorar les dimensions formatives de les seves propostes, i en alguns casos, afavorint l'aparició de models de cogestió i de noves eines i recursos per a la construcció de les mateixes propostes.

 

Sessió d'iniciació al jugger. | Cedida

 

 

"🎤 INSCRIPCIONS OBERTES: El PortAutors 2019 pren forma" "💰 ATENCIÓ: Cau un premi de milers d'euros de l'ONCE a Tarragona"