El 'jugger', un nou joc al Camp de Tarragona

Impulsat per l'Associaci贸 de Jugadors de Rol i Estrat猫gia de Tarragona, la ciutat compta amb un equip format per una vintena de persones
L'impulsor del jugger a Tarragona, Jordi Su谩rez, amb les seves armes fabricades artesanalment | Cl脿udia Calduch

 

Destresa, imaginaci贸 i treball en equip. El jugger 茅s un esport mixt de contacte entre dos equips de cinc jugadors, amb nocions del rugbi i esgrima, que es va originar a Alemanya a la d猫cada dels noranta arran de la pel路l铆cula 鈥楾he Blood of Heroes鈥.

 

L鈥檃ny 2003 es va fundar la 鈥楲liga Alemanya de Jugger鈥 i des d鈥檃leshores l'activitat s鈥檋a anat escampant arreu del m贸n. Actualment Espanya compta amb la 鈥楩ederaci贸n Espa帽ola de Jugger鈥, la qual engloba a m茅s de 500 jugadors, 80 equips i 20 competicions.

 

Des de TarragonaDigital hem parlat amb l鈥橢duardo Lora i en Jordi Ju谩rez, membres de l鈥橝ssociaci贸 de Jugadors de Rol i Estrat猫gia de Tarragona (AJRET), perqu猫 ens expliquin com es viu l鈥檈sport a la ciutat.

 

A Tarragona encara hi ha 芦certa retic猫ncia禄

芦Una de les coses que m茅s m鈥檃graden 茅s que es tracta d鈥檜n esport mixt禄, afirma el membre de l鈥橝ssociaci贸 de Jugadors de Rol i Estrat猫gia de Tarragona, Jordi Ju谩rez. Actualment la ciutat compta amb un equip format per una vintena de persones, entre les quals hi ha un 30% s贸n dones.

 

Su谩rez explica que 芦havia d鈥檃nar a Lleida a entrenar, on tenen un equip, per treure鈥檓 l鈥櫭爊sia de jugar禄. Aix铆 doncs, el passat mes de setembre, amb la col路laboraci贸 de l鈥橝ssociaci贸 de Jugadors de Rol i Estrat猫gia de Tarragona, va posar en marxa la pr脿ctica del jugger al nostre territori. 

 

Des d鈥檃leshores cada dijous, a les 19.00 hores, es troben al Parc Francol铆 per entrenar i animar a la gent a participar-hi. 芦El problema principal 茅s que qui passa per all脿 ho veu i els hi sembla interessant per貌, tot i aix铆, hi ha una certa retic猫ncia a donar-li una oportunitat perqu猫 es tracta d鈥檜n esport nou禄, comenta Ju谩rez. 

 

Implicaci贸 i honestedat, l'ess猫ncia del joc

芦El jugger no 茅s possible sense la implicaci贸 de la gent禄, afirma el membre de l鈥橝ssociaci贸 de Jugadors de Rol i Estrat猫gia de Tarragona, Eduardo Lora. Originalment la partida es desenvolupa en un terreny octagonal, idealment de gespa, de 40 x 20 metres amb dos equips de cinc jugadors.

 

El joc comen莽a quan l鈥櫭爎bitre d贸na el tret de sortida cridant: 芦tres, dos, u鈥 JUGGER!禄. El principal objectiu de cada equip 茅s aconseguir la pilota 鈥攁nomenada 鈥榡ugg鈥欌, al centre del camp, per marcar punts a la base contr脿ria i guanyar la partida. A difer猫ncia d鈥檃ltres esports tan sols un dels jugadors, conegut com a 鈥榗orredor鈥, pot tocar el jugg amb les mans. Mentrestant, els quatre restants es defensen i bloquegen l鈥檈quip contrari amb armes fabricades artesanalment. 

 

Quan un jugador pica un altre amb la seva arma, aquest ha de romandre inactiu durant uns segons. Per aquest motiu, Lora remarca que 芦sense honestedat no es pot jugar禄 i afegeix que 芦es requereix treball en equip per poder coordinar-se, aix铆 com una 脿mplia visi贸 de camp i capacitat de reacci贸禄.

 

Amb el jugg, cada equip ha de marcar punts a la base contr脿ria | Cl脿udia Calduch

 

L'AJRET ofereix classes obertes a l鈥橢xpOtaku

L鈥橝ssociaci贸 de Jugadors de Rol i Estrat猫gia de Tarragona (AJRET)  ha brindat, aquest mes de juliol, dues sessions per iniciar-se al jugger als camps de futbol municipals de Torreforta i Sant Pere i Sant Pau. L鈥檃ctivat, emmarcada en la programaci贸 de l鈥橢stiu TarragonaJove de la Conselleria de Joventut de l鈥橝juntament, ha perm猫s apropar la disciplina d鈥檃quest esport a tothom que s鈥檋i animava. 

 

Durant el pr貌xim cap de setmana, els dies 20 i 21 de juliol, el Palau Firal i de Congressos de Tarragona acollir脿 una nova edici贸 de l鈥橢xpOtaku. En aquesta l鈥橝ssociaci贸 oferir脿, a partir de les 18.30 hores, una exhibici贸 i classes obertes. 

 

Per貌 l鈥檈ntitat no nom茅s proposa l鈥檕pci贸 d鈥檌ntroduir-se al jugger. Per exemple, tamb茅 dins de la campanya d鈥檃ctivitats d鈥橢stiu TarragonaJove, el passat juny van omplir de morts vivents el Parc de la Ciutat amb la quarta edici贸 de la Tarraco Zombie Experience.

 

Tanmateix, els propers dies 14 i 15 de setembre, tindran lloc les desenes Jornades de Rol i Estrat猫gia. Es tracta d鈥檜n esdeveniment que, tant si s鈥櫭﹕ fan d鈥檃questa cultura com si no, tothom qui ho desitgi s鈥檋i pot apuntar i participar en les diverses activitats que s鈥檕rganitzen. Unes jornades amb les quals pretenen donar a con猫ixer els jocs de rol per tal de captar nous p煤blics i nous membres.

 

Una de les sessions de jugger en la programaci贸 de l'Estiu TarragonaJove | Cedida