GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La conselleria de Justícia reprèn les obres del centre penitenciari obert de Tarragona

Les actuacions van quedar aturades en la fase de moviment de terres

L'inici del desconfinament, de la desescalada, ha comportat la represa d'algunes activitats que van quedar aturades per frenar la propagació del coronavirus. Entre aquestes, es troben les obres del polèmic Centre Penitenciari Obert (CPO) que la conselleria de Justícia del govern català està impulsant a la ciutat de Tarragona.

 

Així ho ha anunciat la delegació del govern català al Camp de Tarragona, mitjançant una piulada al seu compte de Twitter: «Justícia reprèn les obres del Centre Obert de Tarragona que van quedar aturades en la fase de moviment de terres i fonamentació al solar del carrer Arquebisbe Pont i Gol.  Tindrà una superfície de 6.120 m2 i una capacitat per a 146 persones en tercer grau penitenciari».

 

 

 

Un equipament polèmic

El projecte de la Generalitat de Catalunya d'instal·lar un centre d'aquestes característiques al Parc Francolí ha aixecat moltíssima polèmica. Quan es va anunciar la construcció del Centre Penitenciari, els veïns van recollir més de 600 signatures en contra de la seva obertura. Mesos més tard, quan es van licitar les obres, van reclamar ser part interessada per conèixer com avançava el projecte. Malgrat tot, han denunciat, en reiterades ocasions, estar «desinformats» i «oblidats» per part de l'administració catalana.

 

El malestar dels veïns se centra en el fet que el CPO estarà «al costat d'una llar d'infants, una escola i el mateix Parc Francolí», segons va expressar la secretària de l'entitat veïnal, Roser Barrio.