Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El jutjat de Tarragona arxiva la causa contra els cinc investigats pel 3-O

L'Esquerra Independentista celebra la decisió i demana que s'arxivin totes les causes relacionades amb l'1 d'octubre
Els membres de l'Esquerra Independentista, contents | ACN

 

El jutjat d'instrucció número 2 de Tarragona ha arxivat la causa contra les cinc persones que estava investigant pel 3-O, una decisió que l'Esquerra Independentista ha celebrat. A més, han expressat que la seva voluntat és que s'arxivin totes les causes judicials relacionades amb l'1 d'octubre, en les quals estan investigades un total de 124 persones. 
«Celebrem aquesta decisió com una victòria de la nostra línia política i no repressiva», va expressar visiblement content el portaveu de l'Esquerra Republicana, Marc Mestre. L'advocat dels investigats, Carles Perdiguero, comenta que les diligències dels Mossos d'Esquadra es van efectuar de forma «tendenciosa per engrandir uns fets determinats i atribuir-los un caràcter de lideratge i organització que en cap cas havia existit». Així, la hipòtesi que baralla el lletrat és que els Mossos «no van ser capaços de concretar cap tipus d'activitat delictiva».
 

Dos consellers de la CUP, entre els investigats pel 3-O

Entre els investigats es troben els consellers de la CUP de l'Ajuntament de Tarragona, Laia Estrada i Jordi Martí. Tant a ells com a la resta dels investigats se'ls hi atribuïa un suposat delicte contra l'ordre públic. Els regidors de la CUP i Santi Fortuny no van voler declarar davant el jutge el passat cinc d'abril, però si ho van fer dos dels cinc investigats en aquesta actuació judicial. 
Jordi Martí i Laia Estrada, entre els investigats | ACN

 

Cal destacar que a finals de juny, la jutge també va arxivar provisionalment la denúncia per un delicte d'odi contra una veïna de Berga el 3-O. Segons el relat de la fiscalia, la jove va increpar dues noies i la propietària d'un bar de la localitat el passat 3 d'octubre. La jutge va concloure que no hi havia proves suficients per a confirmar que l'acusada increpés les tres persones i que, en cas d'haver-ho fet, no seria constitutiu d'un delicte d'odi. Per últim, també va descartar el recurs de reforma presentat per l'acusació particular i la fiscalia. 
 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris