Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

L’Ajuntament rescata l'empresa d'aparcaments per frenar el forat del Jaume I

La qüestió s’ha afegit de forma extraordinària i d’urgència a l’odre del dia
L'espai que havia d'ocupar l'aparcament intel·ligent de Jaume I de Tarragona. | Josep M. Llauradó.

 

L’empresa Aparcaments Municipals de Tarragona té problemes econòmics. El motiu principal dels seus maldecaps és el projecte del pàrquing Jaume I, que segons es calcula, costa un milió d’euros a la ciutat cada any. Aquest matí el plenari ha decidit aprovar dues mesures per tal de pal·liar un dels bonys econòmics més significatius de la ciutat.

 

Mesures per pal·liar el forat econòmic que ha deixat el Jaume I

El debat sobre aquest tema s’ha hagut d’afegir d’urgència i a última hora a l’ordre del dia, ja que no estava previst ser un dels temes d’aquest últim ple d’estiu. Finalment s’han aprovat dues mesures que, segons Pau Pérez, conseller de Serveis Centrals, Economia i Hisenda de l’Ajuntament de Tarragona, ajudaran a pal·liar el forat de 20 milions d’euros que té aquesta empresa.

 

La primera mesura és convertir el préstec fraccionat que té l’empresa amb l’Ajuntament per valor de 3 milions d’euros, en un préstec participatiu que permeti reestructurar el deute i contribuir en el sanejament de la situació patrimonial d’aquesta empresa. Això significa que aquests tres milions que l’empresa deu passen a ser fonts de l'empresa, i tot i que els haurà de tornar igual serà a llarg termini, i per tant les condicions propicien el sanejament de l’empresa.

 

Aquesta iniciativa ha estat aprovada amb els vots a favor del govern, abstenció del PDECat, Ciutadans, ERC i el vot en contra d’ICV i la CUP.

 

Aparcaments d'Espimsa que seran d'Aparcaments Municipals 

L’altra mesura aprovada és la d’incorporar els pàrquings municipals de Joan XXIII, Avinguda Catalunya i Rambla Lluís Companys a l’empresa d’Aparcaments. Fins ara aquests tres estacionaments, per raons que la majoria de grups municipals no entenen, eren d'Espimsa, l’Empresa de Serveis municipals de Tarragona.

 

I Aparcaments el que feia era llogar els pàrquings a Espimsa. Doncs bé, avui s’ha aprovat al ple que aquests tres aparcaments puguin passar a ser de l’empresa municipal d’aparcaments. Una mesura que permet incrementar el capital de l’empresa i per tant tapar el forat del pàrquing Jaume I.

 

Aquestes dues mesures, doncs, segons el govern del PSC, que és qui ha promogut la mesura, hauran d’ajudar a tapar un dels forats econòmics més grans de la ciutat.

 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris