NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

MINUT A MINUT

🔴🚶‍♂️ La Marxa per la Llibertat entra l'AP-7 des del Vendrell

La llicència del Tòful de Mar de la platja Llarga sortirà a concurs abans que la del Iot

Els propietaris del Tòful van entregar les claus a la Generalitat el passat 14 de desembre, però el Iot Xiringuito segueix en mans de Josep Maria Donato i es mantindrà obert durant el Nadal
El Iot Xiringuito es licitarà més tard perquè els propietaris encara no han entregat les claus. | TarragonaDigital

 

El local del restaurant Tòful de Mar de la platja Llarga de Tarragona sortirà a concurs públic abans d'acabar l'any, però el Iot Xiringuito seguirà en mans de Josep Maria Donato, propietari de l'establiment des de fa més de 30 anys. El passat 14 de desembre, els amos del Tòful de Mar van entregar les claus de l'establiment a la Generalitat de Catalunya, tal com havien acordat. Donato, en canvi, no ho va fer. El cap de setmana passat el Iot va seguir obert i la persiana es mantindrà aixecada durant les festes de Nadal, una pràctica que podria comportar sancions econòmiques. 

 

A principis del mes de novembre, la Generalitat de Catalunya va informar els amos dels restaurants de la platja Llarga que havien d'entregar les claus dels establiments a finals de mes. El motiu, l'acabament de la llicència que l'administració catalana els havia prorrogat el mes de maig. L'objectiu de la Conselleria d'Economia, propietària dels espais, era treure a concurs públic les llicències de manera «transparent i equitativa».

 

La decisió va aixecar polseguera entre els tarragonins i fins i tot l'Ajuntament va reclamar que els locals no es quedessin abandonats. Dies més tard, el Tòful de Mar va acordar entregar les claus a la Generalitat el 14 de desembre, després del pont de la Puríssima. El Iot, en canvi, va presentar al·legacions al procés que s'estava vivint i va negar-se a entregar les claus. 

 

El Tòful de Mar sortirà a concurs abans que el Iot Xiringuito

Inicialment, la previsió de la Generalitat de Catalunya era treure a concurs les llicències dels dos restaurants per separat però al mateix temps. En comprovar que l'amo del Iot, Josep Maria Donato, encara no ha entregat les claus, des de la Delegació del Govern a la ciutat informaven que «la llicència del Tòful sortirà a concurs públic abans que la del Iot». 

 

Una de les premisses de l'administració catalana per celebrar el concurs públic era que «els locals han de quedar completament buits i el concurs s'ha de celebrar de manera que tots els interessats estiguin en igualtat de condicions». Dit d'altra manera, que els propietaris del Tòful de Mar i el Iot Xiringuito no podien romandre oberts durant la celebració del concurs. 

 

La previsió de la Conselleria d'Economia és que el concurs públic comenci abans d'acabar l'any. «Si és el 27 millor que el 28 de desembre», deien fonts de la Delegació del Govern. D'aquesta manera, durant la primavera ja hi hauria activitat als locals de la platja Llarga. La incògnita, però, és quan es licitarà la llicència del Iot. 

 

El Iot Xiringuito obrirà durant les vacances de Nadal

El propietari del Iot Xiringuito, Josep Maria Donato, va negar-se a entregar les claus de l'establiment el passat 14 de desembre. Durant el cap de setmana va obrir i la previsió és que també ho faci durant les festes de Nadal. Donato, que fa més de 30 anys que treballa al Iot, va presentar al·legacions al procés engegat per la Generalitat i fins i tot podria arribar un Contenciós Administratiu, tal com informava a TarragonaDigital

 

El fet de no entregar les claus dins els terminis establerts per l'administració podrien provocar sancions econòmiques contra Donato. Legalment, està obrint un restaurant que ja no és de la seva propietat. «Imagino que les sancions arribaran quan acabi tot el procés, però de moment ningú no ha parlat de cap multa», deia, i criticava les que «aquestes urgències no tenen cap explicació», en referència al calendari imposat per la Generalitat. Per tant, el Iot Xiringuito seguirà obert "sine die". 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris