Malestar veïnal a Sant Salvador per una tala d'arbres al Mas d'en Garrot

La tala es produeix en un terrreny «propietat d'un particular» i compta amb l'autorització del Departament d'Agricultura
Les veïnes preocupades per la tala d'arbres que s'està fent a Sant Salvador | Tuiter/Platja Llarga TGN

 

Polèmica mediambiental al barri tarragoní de Sant Salvador. Unes veïnes han denunciat, amb el suport de la plataforma ecologista 'Salvem la Platja Llarga', que s'està produint una tala de pins, als voltants de Mas d'en Garrot, que «està acabant amb l'únic pulmó verd de la ciutat» segons ha manifestat la denunciant, Carmen Rodríguez, als mitjans de comunicació.

 

 

L'actuació s'està duent a terme en una àrea de 59 hectàrees d'arbres i vegetació, propietat d'un particular. Des del departament d'Agricultura del govern de la Generalitat de Catalunya han manifestat que «tot i que pot tenir impacte visual, hi ha moltes vegades que aquest tipus de tales, autoritzades, són necessàries i es prenen com a mesura preventiva, per evitar incendis, o perquè els arbres estan corcats».

 

Des de la conselleria d'Agricultura, han insistit en el fet que «l'actuació està dirigida a mantenir l'estabilitat de la massa forestal. Compta amb les autoritzacions corresponents i ho està portant a terme el Centre d'Interpretació Forestal».

 

Les denunciants, que han manifestat haver presentat un escrit davant de l'Ajuntament de Tarragona informant d'aquesta situació, han comptat amb el suport, per difondre la seva denúncia, amb 'Salvem la Platja Llarga'.

 

El perfil a 'Tuiter' d'aquesta organització ecologista tarragonina ha fet un seguit de piulades explicant la situació i donant a conèixer un parell de vídeos que mostren una important quantitat d'arres talats. En un dels vídeos es pot escoltar com qui fa la filmació es dirigeix a les veïnes en francès. Des de 'Salvem la Platja Llarga' aprofiten la polèmica per recordar el projecte d'Anella Verda a la ciutat.

 

 

Atropellat un porc senglar a Sant Salvador

No és l'única polèmica de caràcter mediambiental, o animalista, que s'ha produït els darrers dies al barri més al nord de Tarragona, Sant Salvador. Aquest dilluns, 25 de febrer, l'associació de veïns Sant Ramon i Sant Salvador feia públic que «la nit de dissabte a diumenge un porc senglar va ser atropellat mentre creuava l'N-240, des de l'accés a l'autopista i fins a la gasolinera».

 

Els veïns posaven l'accent, arran d'aquest fet, en la problemàtica que suposa tant pels animals, «ja que es tracta del seu pas natural per accedir al riu, travessant la carretera», com pels veïns i veïnes, ja que «és una zona fosca, problemàtica i perillosa. Fins que no mori algú, l'Ajuntament de Tarragona no hi posarà remei». 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!