Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Els transportistes de Tarragona es preparen per protestar pel desviament a l'AP-7

La FEAT manté el dia 11 com a jornada de protesta «no només per les bonificacions, sinó per com s'aplica la restricció», i es mostra «escèptica» amb els governs espanyol i català
Rètol lluminós que informa sobre la restricció del pas de camions per l'N-340, al peatge d'Altafulla-Torredembarra | ACN

 

La Federació Empresarial d'Autotransport de Tarragona (FEAT) manté el dia 11 d'octubre com a data marcada en vermell al seu calendari. Arribat aquell dia, i si no hi ha un acord amb el govern català —prioritàriament— o amb l'espanyol —també competent—, els camioners duran a terme una marxa lenta partint del polígon Riu Clar, i fins a la rotonda d'accés a l'autopista AP-7 a Torredembarra.

 

Josep Lluís Aymat, director de la FEAT en declaracions a TarragonaDigital s'ha mostrat «escèptic» davant la possiblitat que les dues administracions competents atenguin les peticions dels camioners. Aquestes peticions se centren en dos aspectes: «Aconseguir el mateix percentatge de bonificació que tenen a la Rioja i mitigar l'impacte que l'aplicació de la mesura està tenint en els camioners».

 

Les reclamacions dels transportistes

Entre les seves peticions prioritàries també està que «se'ns respecti el sentit de la marxa per tal de poder fer el recorregut més curt». Segons ha explicat Aymat, «ens trobem en casos que l'obligació de passar per l'autopista ens obliga a fer un recorregut addicional».

 

Els transportistes s'han reunit recentment amb representants del Departament de Territori del Govern de la Generalitat, com ara el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín; el director general de Transport i Movilitat, Pere Padrosa; i el director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau. Tenen previst, en principi la setmana vinent, mantenir una reunió de treball amb el subdelegat del govern d'Espanya a Tarragona, Joan Sabaté. «Entenem que el que toca és reunir-nos amb ells també» ha assegurat el responsable de la FEAT.

 

Diferents diputats tarragonins contactats per TarragonaDigital, com ara el socialista Joan Ruiz i el popular Jordi Roca, també s'han pronunciat sobre el tema. Ruiz ha reiterat que «si puc donar un cop de mà, estic a la seva disposició», mentre que Roca ha posat l'accent en el fet que, segons ell, «ara li toca augmentar les bonificacions, com fan altres comunitats autònomes com ara la Rioja, a la Generalitat de Catalunya».

 

Valoració positiva del desviament de camions a l'AP-7

L'entrada en vigor del desviament obligatori cap a l'autopista AP-7 dels vehicles pesants al seu pas per Tarragona era una petició llargament reclamada per diferents agents del territori. Els alcaldes dels municipis del Baix Gaià i del Baix Penedès, que han vist l'N-340 saturada pel pas de camions durant molts anys, van constituir el Pacte de Berà, un instrument per reclamar el desviament dels vehicles pesants i generar una major fluïdesa de l'N-340 millorant, així, la mobilitat entre els municipis.

 

Aquests batlles, —dels municipis d'Altafulla, Torredembarra, Roda de Berà, Creixell, i El Vendrell, entre altres— van valorar molt positivament la implementació de la desviació del trànsit de vehicles pesants. Tanmateix, ja van avançar que «no és el nostre únic objectiu, també volem  que es completi l'autovia A-7 des d'Altafulla i fins a Vilafranca».

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris