Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Uns 80 tarragonins reclamen «desobediència per fer efectiva la República»

En l'aniversari de la proclamació de la República la manifestació també ha reclamat l'alliberament dels presos polítics
Una vuitantena de tarragonins es manifesten a favor de la desobediència com a única via per fer efectiva la República | ACN

 

Dissabte 27 d'octubre al vespre, en l'aniversari de la Declaració Unilateral d'Independència, prop d'un centenar de persones es van manifestar a Tarragona exigint la desobediència com a única via per assolir una República efectiva. La manifestació, convocada pels Comitès de Defensa de la República de Tarragona, es va iniciar davant la Subdelegació del govern espanyol i va acabar davant la delegació de la Generalitat, on es va llegir un manifest.

 

Durant tot el recorregut, que va suposar petits talls de trànsit a la plaça Imperial Tarraco i a la Rambla Nova, els manifestants no es van deixar atemorir pel canvi de temps i l'amenaça de pluja, i van cridar contínuament consignes com «ni un pas enrere», «som república», «vam votar i vam guanyar»; sense oblidar-se dels presos polítics i els exiliats amb les consignes «és dictadura no justícia», i «llibertat, presos polítics».

 

La desobediència «l'única arma», segons els manifestants

Un conjunt de reivindicacions que per sobre de tot criticaven la marxa enrere que ha fet el govern català en els darrers mesos. En declaracions a l'ACN, alguns dels manifestants criticaven l'autonomisme dels representants del Govern de la Generalitat, als que no perdonaven no haver estat «ni tan sols disposats a fer un acte solemne» un any després de la DUI. De la mateixa manera, demanaven la implementació immediata de la República com l'única via per fugir de la repressió de l'Estat espanyol.

 

En definitiva una manifestació que reivindicava la validesa de l'1 d'octubre, l'obertura d'un procés constituent i l'aposta per a la desobediència com «l'única arma» per fer efectiva la República; en una mobilització que es va cloure amb el Cant dels Segadors i crits a favor de la República.

 

Una vuitantena de tarragonins es manifesten a favor de la desobediència com a única via per fer efectiva la República | ACN

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris