La manifestaci贸 feminista del 8-M de Tarragona reivindicar脿 la sororitat

La Plataforma 8M Camp de Tarragona organitzar脿 diversos actes durant la setmana en diferents municipis
La Plataforma 8M Camp de Tarragona ha presentat els detalls de la manifestaci贸 d'enguany | ACN

La manifestaci贸 feminista prevista a Tarragona pel 8 de mar莽, Dia Internacional de les Dones, reivindicar脿 la sororitat. La marxa comen莽ar脿 a dos quarts de sis de la tarda a la pla莽a Imperial T脿rraco i portar脿 per lema 'Juntes, fortes i combatives, constru茂m l'alternativa feminista'. Aquest ser脿 el darrer de diversos actes que a partir de dijous la Plataforma 8M Camp de Tarragona impulsar脿 per diferents ciutats com Reus, Cambrils, Creixell, Vila-seca o Tarragona per posar en valor el feminisme. El fet que enguany el 8-M caigui en diumenge fa que les entitats convocants es mostrin especialment optimistes amb el nivell d'assist猫ncia a la manifestaci贸, que els darrers anys ha aplegat milers de persones.

La marxa comen莽ar脿 a la pla莽a Imperial T脿rraco a les sis de la tarda i just abans es faran pilars de dones castelleres. La manifestaci贸 acabar脿 a la pla莽a de la Font amb la lectura del manifest redactat per la plataforma, que comptar脿 amb una int猫rpret de llengua de signes. Tamb茅 hi intervindr脿 Tornav铆s Teatre i la Xirigota de Dones de Tarragona, amb diferents mostres culturals.

Una manifestaci贸 dividida en tres blocs

Les organitzadores han anunciat que dins la mateixa manifestaci贸 hi haur脿 tres blocs. El primer ser脿 no mixt, amb membres dels col路lectius feministes i LGTBIQ+, per donar visibilitat a la lluita feminista; el segon bloc ser脿 mixt i el formaran les entitats, organitzacions i sindicats; i, finalment, el tercer bloc el formaran totes aquelles persones que vulguin participar de la jornada i no siguin ni organitzadores ni sindicats.

D鈥檃ltra banda, la Plataforma ha explicat que 芦els blocs aniran separats per pancartes禄 a m茅s 芦al primer bloc nom茅s podran haver-hi banderes feministes i en els altres blocs demanem prioritat a les banderes liles禄. A m茅s, la manifestaci贸 comptar脿 amb un Servei d鈥橭rdre que s鈥檈ncarregar脿 de vetllar perqu猫 l鈥檃cte es desenvolupi dins els acords presos i, durant el seu desenvolupament, es podr脿 adquirir el mocador feminista que ha fet la Plataforma per tal de col路laborar amb les despeses de l'organitzaci贸.

Mar Cros, membre de la Plataforma 8M Camp de Tarragona, ha comentat que la manifestaci贸 芦ser脿 unit脿ria de tot el Camp de Tarragona禄. Sobre els aspectes reivindicatius ha apuntat que 芦el feminisme 茅s una manera prou justa per construir una alternativa al capitalisme i que vetlli m茅s per la vida de les persones禄. 芦Vivim en un m贸n en el qual el feminisme continua sent necessari禄, ha indicat Cros.

"馃懃 La societat civil tarragonina 茅s mou: neix el lobby Units per Tarragona" "鉁漈OTS ELS ACTES de la Setmana Santa de Tarragona 2020!"