ÚLTIMA HORA

Agredeixen un revisor de tren al seu pas per l'estació de Sant Vicenç de Calders

ATENCIÓ

Desapareix un noi de 20 anys prop d'una séquia a les comarques de Girona

Unes 300 persones es manifesten a Tarragona contra el veto de la JEC a Puigdemont, Ponsatí i Comín

L’ANC, Òmnium Cultural i el CDR de la ciutat han organitzat la protesta davant la subdelegació del govern espanyol
Unes 300 persones es manifesten a Tarragona contra el veto de la JEC a Puigdemont, Ponsatí i Comín | tarragonadigital

 

Unes 300 persones s’han concentrat aquest divendres davant la subdelegació del govern espanyol per protestar pel veto de la Junta Electoral Central (JEC) a la candidatura a les eleccions europees de Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín. L’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i el CDR de Tarragona han impulsat la convocatòria de la manifestació sota el lema «Pels drets civils i polítics: Prou manipulació electoral» i han llegit un manifest conjunt en el qual han denunciat que es tracta d’una «decisió arbitrària i sense fonament democràtic». En el text també han remarcat: «L’Estat no fonamenta les decisions el dret, només busca venjança» i han lamentat el que consideren una «inexistent divisió de poders» a Espanya.

 

Els convocants han exposat que «la JEC és la nova joguina de l’Estat» per fer un «joc brut» contra el procés sobiranista català. També han posat el focus en què consideren una «vulneració dels drets polítics fonamentals com és l’accés de tots els ciutadans a presentar-se a unes eleccions». «Un dels principis de la democràcia és escollir els representants a les urnes», han remarcat.

 

L’ANC, Òmnium Cultural i el CDR de la ciutat han organitzat la protesta davant la subdelegació del govern espanyol | tarragonadigital

 

La presidenta d’Òmnium Cultural a Tarragona, Rosa Maria Codines, ha valorat la decisió de la fiscalia de pronunciar-se en contra del veto de la JEC i s’ha mostrat convençuda que els tribunals donaran la raó als independentistes. Per la seva banda, el coordinador de l’ANC a Tarragona, Òscar Hijosa, s’ha expressat en una línia similar apuntant que «el normal» és que el veto «no tiri endavant».

 

La manifestació estava encapçalada per dues pancartes en les quals s’hi podia llegir «Ni un pas enrere» i «Prou repressió policial i judicial», sostingudes per membres de les entitats convocants. Entre els assistents hi havia el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, així com polítics de formacions independentistes del Camp de Tarragona.